Sant Joan Despí

El món cultural recorda la tasca memorialista d'Albert Manent

El món de la cultura lloa la tasca memorialista del filòleg i escriptor

RedaccióActualitzat

La dedicació d'Albert Manent per recuperar els grans noms de la cultura catalana i la seva generositat són dos dels aspectes que més s'han destacat des del món cultural per recordar aquest filòleg, historiador i poeta, mort als 83 anys.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'ha definit, en declaracions al Canal 324, com un "treballador infatigable i un catalanista tenaç". Mascarell ha remarcat que Manent va fer de "pont entre el Noucentisme i tots els corrents més moderns", sempre amb la voluntat de "recuperar les figures que havien fet les aportacions anteriors, que ell connecta amb la seva pròpia feina amb Max Cahner fundant la Conselleria de Cultura".

En declaracions a la mateixa cadena, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat la tasca de Manent durant la resistència, sota el franquisme, i el seu rol a l'hora de posar a l'abast de tothom la seva àmplia cultura. "Quan encara no existeixen les xarxes socials, ell mateix feia de xarxa social, molta gent l'anava a veure a casa seva i els posava en contacte els uns amb els altres, els feia saber que vivíem en un país amb un pòsit cultural important".

Per la seva part, l'editor i crític Àlex Broch ha coincidit a destacar-ne al 324 la tasca memorialista i la generositat. "Ha fet una recerca de 70 o 80 retrats d'escriptors, ha fet llibres sobre personalitats com Riba, Carber, Guerau de Liost, Foix, el seu pare o Tomàs Garcés". En altres paraules, ha dit, ha documentat els noms que "avui són imprescindibles" per al país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut