Barcelona

El món cultural assegura que l'augment de l'IVA toca de mort un sector que ja pateix

Malestar general en els sectors que passaran de l'IVA reduït al general. La reacció més contundent: la del món cultural, que assegura que l'augment de l'IVA toca de mort un sector que ja pateix.

RedaccióActualitzat
El sector cultural vivia aquests dies amb preocupació el possible augment de l'IVA del 8 al 10%. Aquest divendres, però, en assabentar-se que el cop encara seria pitjor, amb una pujada definitiva de fins al 21%, s'han quedat amb una barreja d'incredulitat i indignació.

Representants del món del cinema, el teatre, la música i l'art veuen la mesura com una autèntica clatellada.

A partir de l'1 de setembre serà un 2% més car anar a un museu, una galeria d'art o una biblioteca, i fins a un 13% més car comprar una entrada de cinema, teatre, concerts, parcs d'atraccions, circs, zoològics o adquirir una obra d'art. Només llibres, diaris i revistes mantenen l'IVA superreduït del 4%, mentre que els llibres i diaris digitals tributaran també el 21%.

Hi ha indignació en el sector, no només pel sensible augment de preus, sinó pel que la decisió del govern espanyol té de ruptura amb un model, el que mantenia el consens social que calia protegir la cultura amb impostos més reduïts.

I mentre demanen al govern espanyol que reconsideri la mesura, no descarten mobilitzacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut