El mòdul Schiaparelli
El mòdul Schiaparelli
Darmstadt

El mòdul Schiaparelli es va estavellar contra la superfície en la maniobra d'aproximació a Mart

Segons els tècnics de l'Agència Espacial Europea, el mòdul va caure des d'una altura d'entre 2 i 4 quilòmetres i va quedar destruït per l'impacte

RedaccióActualitzat

El mòdul Schiaparelli es va estavellar contra la superfície de Mart en la maniobra d'aproximació, segons confirmen fotos enviades per la sonda nord-americana MRO, que orbita al voltant del planeta vermell.

Segons els tècnics de l'Agència Espacial Europea, el mòdul va caure des d'una altura d'entre 2 i 4 quilòmetres i va quedar destruït per l'impacte. El contacte es va perdre 50 segons abans de l'aterratge i durant els següents dies no s'hi ha pogut contactar.

El Schiaparelli formava part de la missió de l'ESA per buscar indicis de vida a Mart i també per provar tecnologies per a la futura missió per enviar-hi un robot explorador al 2020.

Tot i aquest revés, l'Agència Espacial Europea considera un èxit la missió perquè se n'ha aconseguit la part més important: situar en l'òrbita del planeta la sonda Trace, que servirà d'enllaç de comunicacions per a les futures missions.

Anar al contingut