Anàlisi de la conversa a la xarxa sobre la Nit dels Museus
Anàlisi de la conversa a la xarxa sobre la Nit dels Museus
"BIG DATA" A "CATALUNYA VESPRE"

El MNAC lidera la conversa a Twitter durant la Nit dels Museus

El "Big data" de "Catalunya vespre" constata que la conversa cultural a les xarxes es va disparar coincidint amb la nit de portes obertes

Actualitzat

Avui, "Big data" se centra en la Nit dels Museus, que es va celebrar dissabte. L'esdeveniment va fer que augmentés la conversa cultural a les xarxes i aquestes són algunes de les conclusions de l'estudi d'aquestes dades.

La Nit dels Museus dispara la conversa cultural 

La Nit dels Museus va generar un total de 5.600 missatges. Si de mitjana els museus generen 1.100 missatges cada dia, el cap de setmana passat es va duplicar aquesta dada, fins als 2.800 missatges diaris.

Les imatges, molt presents als missatges

Sis de cada deu missatges contenien una fotografia. Es tracta, per tant, d'una conversa eminentment visual. El MACBA, el CosmoCaixa i el MNAC van ser, per aquest ordre, els més fotografiats.

El MNAC va liderar la conversa durant la Nit dels Museus

Entre les 7 de la tarda i la 1 de la matinada, el Museu Nacional d'Art de Catalunya va ser el que va generar més missatges: 23 per hora, respecte als 11 que registra de mitjana. El segueix, molt de prop, el MACBA. La tercera posició l'ocupa el Cosmocaixa, gràcies també a les seves accions al voltant del #sustainablesunday.

El MACBA supera Gaudí 

Si en un estudi Big Data anterior la Sagrada Família i la Casa Batlló eren els espais més comentats, el MACBA es va imposar durant el cap de setmana de la Nit dels Museus. S'explica, en part, perquè la Sagrada Família no va participar a la iniciativa i també pels missatges de skaters al voltant del MACBA.

 

A "Catalunya vespre" analitzem l'informe entrevistant Josep Boya, director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

 

L'informatiu "Catalunya vespre" s'emet de dilluns a divendres, de 19.00 a 22.00.

Catradio.cat/catalunyavespre

Facebook.com/catvespre

Twitter.com/catvespre

Anar al contingut