Vic

El MMVV travessa fronteres i presenta un cartell de luxe

El Mercat de Música Viva de Vic reforça aquest any el caràcter internacional del festival gràcies a la col·laboració amb altres festivals i a la presència de representants de 18 països. El cartell compta amb grups com Pepper Potts, Omar Sosa, Lax'n'Busto i Marc Parrot, entre prop de 90 propostes. Músics, productors, comercials, incondicionals i gent del món de la música vinguda d'arreu del món s'aplegaran a la capital osonenca per gaudir d'un certamen de prestigi consolidat.

Actualitzat
Els amants de la música tenen, un any més i a les acaballes d'estiu, una cita ineludible a la ciutat de Vic, que ja respira ambient de festa. El Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV), que se celebrarà del 16 al 20 de setembre, obre cartell amb unes 90 propostes que reafirmen la qualitat, la modernitat i la diversitat, segell inconfusible del festival.

El certamen, considerat la fira musical més prestigiosa dels Països Catalans, se celebra ininterrompudament des de fa 21 anys, i actualment es vertebra a través de tres eixos bàsics: música en directe (en una dotzena d'escenaris), activitat comercial i plataforma d'activitats i jornades professionals. El director del festival, Lluís Puig, ha destacat la presència de programadors de 18 països (quatre més que l'any passat) i d'una quinzena de comunitats de l'estat espanyol, alhora que ha valorat l'ascens de diversos artistes catalans.

Un cartell de primera

En l'edició d'enguany s'oferiran prop de 90 concerts i actuacions en el marc d'un cartell que ha reforçat el caràcter internacional i la col·laboració amb altres festivals. Entre tots els participants, destaquen formacions com Pepper Potts, Zulú 9.30 o La Sucursal. Altres noms rellevants són els de Lax'n'Busto, Cris Juanico, Quimi Portet i Jabier Muguruza. A més a més, Omar Sosa i la Jove Orquestra Athenea tindran l'honor de protagonitzar el concert inaugural. Al llarg de quatre dies es presentaran propostes per a tots els gustos i colors, algunes de tan nostàlgiques com l'homenatge als 50 anys de la Nova Cançó, a càrrec de Marc Parrot, i tan exòtiques com Rock de Souk, provinent d'Algèria.

Com en totes les grans convocatòries musicals, Vic també ofereix un espai reservat a l'escena emergent, que en aquest cas cobra vida en la vuitena edició d'In Victro, creat amb l'esperit "off". Malgrat la crisi, que sempre afecta les propostes alternatives, s'hi podran veure un total de 19 actuacions (The Seihos, U-mä i Maria Rodes, entre d'altres), que permetran a la versió més desconeguda del festival mantenir la seva essència original.

Un festival amb llarga tradició

El Mercat de Música Viva de Vic va néixer l'any 1988 com a punt de trobada professional que reuneix tots els sectors de la indústria musical. Des de fa 21 anys, cada setembre i durant quatre dies la capital de l'Osona acull gent de tots els àmbits de la música vinguts d'arreu del món, ja sigui per conèixer noves propostes, assistir a fòrums, intercanviar coneixement o bé comprar i vendre música. En les últimes edicions, unes 100.000 persones es van aplegar per conèixer les últimes tendències i els sons més innovadors.

Segons els seus responsables, el MMVV és "un esdeveniment únic a tot el territori espanyol" que "ha construït un pont entre continents" i que "genera nous espais de creació fomentant la col·laboració entre artistes de tot el món". Tanmateix, Vic acull fonamentalment "els sons que bateguen a Catalunya, Espanya i l'Arc mediterrani".

Els organitzadors confien que, un any més, i ja són més de dues dècades, la capital osonenca consolidi el seu lloc com a referent fonamental en el panorama musical modern.
Anar al contingut