Los Angeles

El mític cartell de "Hollywood" que dóna la benvinguda a la meca del cine se salva de les flames

La meca del cinema s'ha endut un bon ensurt. Les lletres de "Hollywood", el mític cartell que dóna la benvinguda des d'un dels turons de Los Angeles i que ha estat declarat monument cultural històric als Estats Units, han estat a punt de quedar reduïdes a cendres. Un incendi que ha afectat les muntanyes que envolten la ciutat nord-americana ha destruït unes 60 hectàrees de terreny, tot i que no hi ha hagut víctimes ni edificis afectats. El foc ha arribat a pocs metres del famós cartell. La policia ha detingut dos adolescents de 16 i 17 anys, que han confessat haver calat foc de forma intencionada.

Actualitzat
El foc va començar just darrere dels estudis de cinema Warner i prop dels estudis Universal. Les elevades temperatures que viu la ciutat han mantingut el foc amb vida durant diverses hores però l'absència de vent ha permès als bombers treballar sense problemes i ajudats per mitjans aeris. El cos de bombers ha destinat un centenar d'homes per atendre aquesta emergència i evitar que les flames s'acostessin als habitatges o al popular rètol. Finalment no s'ha hagut d'ordenar l'evacuació dels residents, encara que l'incendi es va declarar en una zona pròxima a nombrosos blocs d'apartaments.

L'incendi ha provocat una enorme columna de fum i cues quilomètriques a les autopistes de la ciutat perquè afectava un dels passos més populars entre l'àrea de Hollywood i la vall de San Fernando.
Anar al contingut