Imatge de l'Hospital La Paz (Madrid), on ha estat trobat el cadàver
Imatge de l'Hospital La Paz (Madrid), on ha estat trobat el cadàver

El misteri del cadàver de l'ascensor 54 de l'Hospital de La Paz

Fa una setmana es va trobar un mort al forat de l'ascensor de l'hospital; no se'n sap el nom i no l'ha reclamat cap familiar

La setmana passada es va trobar un cadàver al forat de l'ascensor 54 de l'Hospital de La Paz, a Madrid. Vuit dies més tard, encara no s'ha pogut identificar el mort i el misteri continua sense resoldre's. El centre hospitalari no l'ha trobat a faltar, ni tampoc cap familiar l'ha recamat. Ningú sap qui era ni com es va precipitar al buit.

La víctima anava vestida amb roba de carrer i no duia cap mena de documentació. Només tenia una clau mestra metàl·lica que obre les portes dels ascensors. De moment, s'ha pogut esbrinar que el cadàver és d'un home d'entre 50 i 60 anys.

El suïcidi, la hipòtesi amb més força

La història va començar a primera hora de dimecres passat, quan operaris de manteniment de l'hospital van trobar un cadàver en avançat estat de descomposició al forat de l'ascensor 54. Els treballadors del centre havien rebut queixes d'alguns pacients i familiars per fortor que hi havia a l'ascensor. També havien estat alertats del soroll que feia en moure's. Sembla que l'home, quan va caure, va fer-ne malbé algun element.

Ara, la prioritat per als investigadors és identificar l'home. Però també volen esbrinar què va passar exactament. Una de les hipòtesis que ha guanyat força és la del suïcidi.

En canvi, la possibilitat que tingués un accident laboral s'ha anat difuminant amb el pas dels dies, ja que fins ara ningú l'ha reclamat.

Una altra hipòtesi que sembla desestimada és la de l'homicidi. Les imatges de les càmeres de seguretat de l'hospital madrileny revelen que l'home es trobava sol el 2 de juliol a la matinada, al voltant de les cinc. Va ser aleshores quan va decidir pujar a l'ascensor cap a una planta superior.

Hi ha hagut pistes sobre desapareguts que han acabat resultant infructuoses, segons expliquen fonts de la investigació. Els agents van presentar-se al domicili d'un home denunciat com a desaparegut que quadrava amb el perfil del mort. Però, un cop van ser a casa seva, se'l van trobar viu.

 

 

Hidratar les empremtes dactilars

La Policia confia que amb l'anàlisi de les seves empremtes dactilars es pugui resoldre l'enigma.

Al laboratori, els especialistes miren d'hidratar i regenerar de forma química els dits del cadàver, en descomposició, per reconèixer-li les empremtes i introduir-les a les bases de dades. Però les mostres dactilars no tenen perquè coincidir amb les dades que emmagatzema la Policia, que són bàsicament de persones amb antecedents penals, és a dir, arrestats, o desapareguts.

Si el resultat d'aquesta tècnica no és positiu, se n'utilitzaran d'altres per identificar cadàvers a través de l'ADN o la dentició.

Anar al contingut