Madrid

El ministre Sevilla considera que Montilla podria ser candidat a la presidència de la Generalitat malgrat el seu origen cordovès

Amb el debat obert sobre si Pasqual Maragall es presentarà a la reelecció, el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, ha assegurat que José Montilla pot ser candidat a la presidència de la Generalitat malgrat el seu origen cordovès. Sevilla ho ha dit, després que mesos enrere va afirmar en una conversa informal que Catalunya no estava preparada per tenir un president xarnego.

Actualitzat

El ministre Sevilla ha declarat que encara s'ha d'esperar a conèixer les intencions de Pasqual Maragall per veure si repeteix com a candidat a la presidència de la Generalitat, tot i que ha puntualitzat que, com a dirigent del PSOE, l'omple d'"orgull" que hi hagi "banqueta, i molt bona" i "dos o tres candidats" que poden ser president de la Generalitat.

A preguntes dels periodistes sobre les possibilitats que el ministre d'Indústria, José Montilla, d'origen andalús, sigui candidat a Catalunya, el titular del Ministeri d'Administracions Públiques ha dit que Catalunya és una comunitat "moderna i democràtica" que no demanarà a ningú "pedigrí" catalanista per ser president de la Generalitat.

D'altra banda, Sevilla ha confiat a acabar la legislatura amb els suports de CiU i ERC. "Crec que serem capaços de governar amb tots dos",  ha dit el ministre, que ha recordat que ell és ministre perquè el va nomenar José Luis Rodríguez Zapatero, que va ser president gràcies al vot d'ERC en la seva investidura, i que han contribuït a dos anys d'estabilitat parlamentària en qüestions "políticament rellevants".

Sevilla ha confessat que li agradaria arribar al 2008 amb els suports de CiU, ERC i, fins i tot, del PP, i, pel que fa als dos primers, el ministre no veu per què "haig d'escollir entre un i altre". En tot cas, Sevilla ha dit que el que prefereix és tenir "majoria absoluta" i negociar amb tots els grups.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut