El ministre Moratinos durant la seva visita oficial a Cuba amb el cardenal Jaime Ortega. (Font: Reuters)
El ministre Moratinos durant la seva visita oficial a Cuba amb el cardenal Jaime Ortega. (Font: Reuters)
L'Havana

El ministre Moratinos obre expectatives sobre la situació dels presos polítics a Cuba

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, està convençut que la situació dels presos polítics a Cuba millorarà. En viatge oficial a l'illa, Moratinos s'ha reunit amb la cúpula de l'Església catòlica cubana per agrair els esforços que està fent per poder alliberar aquests dissidents. El ministre pretén donar un nou impuls al diàleg entre l'Església i el govern per desencallar el conflicte amb els presos polítics. El cas més delicat és el del dissident Guillermo Fariñas, en estat molt greu per la vaga de fam que manté des de fa més de 4 mesos. El mateix Fariñas admetia que era conscient que la seva mort seria "imminent" però afegia que hauria valgut la pena.

Actualitzat
En la seva visita a Cuba, el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha obert noves expectatives respecte a la situació dels presos polítics a l'illa. Moratinos creu que la seva situació millorarà i, de fet, alguns presos ja han aconseguit algunes concessions. Un dels dissidents entre reixes ha estat alliberat per raons mèdiques, un altre l'han canviat a arrest domiciliari i 12 més han estat reubicats més a prop de les seves famílies.

El cas més delicat és el del dissident Guillermo Fariñas. Ell mateix admetia que era conscient que la seva mort seria "imminent" i responsabilitzava els germans Castro d'aquest desellanç.



Anar al contingut