Madrid

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, apareix als "papers de Panamà"

Tant el ministre d'Indústria com el seu germà figuren als documents com a administradors d'una societat opaca a les Bahames, que es va mantenir activa entre el 1992 i el 1995

RedaccióActualitzat

Novetats en els anomenats "papers de Panamà". José Manuel Soria, ministre en funcions d'Indústria, Energia i Turisme, hauria tingut una empresa "offshore" amb seu a les illes Bahames. Així ho publica aquest dilluns el diari "El Confidencial". El ministre hauria format part d'una societat opaca entre el setembre i el novembre del 1992, quan el va substituir com a administrador el seu germà Luis Alberto. En una carta dirigida al despatx Mossack Fonseca s'afirma que la inclusió del nom del ministre era un error.

L'any 1995, l'empresa va quedar dissolta. De fet, la dissolució va tenir lloc unes setmanes abans de les eleccions municipals que portarien José Manuel Soria a l'alcaldia de Las Palmas de Gran Canaria. Un dels socis de Soria en aquesta empresa era Tomás Poggio, un empresari canari que rebia ajudes agrícoles relacionades amb el cultiu de plàtan.

 

 

Soria ho nega

El ministre en funcions ha negat a "El Confidencial" tenir cap relació en aquesta societat. "Desmenteixo de manera total i rotunda que tingui res a veure amb cap societat radicada a Panamà ni en cap altre paradís fiscal", ha assegurat el titular d'Indústria.

Aquesta nova revelació figura entre els 11 milions de documents dels "papers de Panamà", i que van apareixent com a resultat d'una investigació liderada pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ), del qual formen part "El Confidencial", "La Sexta" i el "Süddeustche Zeitung".

En la llista dels principals afectats en aquests documents destaquen el president rus, Vladímir Putin; Sigmundur David Gunnlaugsson, que va haver de dimitir com a primer ministre d'Islàndia arran d'aquest cas; el president argentí, Mauricio Macri; el rei de l'Aràbia Saudita, Salman bin Abdulaziz; la germana del rei Joan Carles, Pilar de Borbón; Leo Messi, Michel Platini, i Pedro Almodóvar, entre molts altres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut