El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a la Moncloa, el 8 de juny de 2018 (Horitzontal)
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a la Moncloa, el 8 de juny de 2018 (Horitzontal)
Barcelona

El ministre de l'Interior nega errors dels Mossos el 17A: "El risc zero no existeix"

Grande-Marlaska diu que els Mossos accediran aviat a les bases de dades del CITCO

Actualitzat

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, considera que no hi va haver cap error en la investigació que van fer els Mossos dels atemptats de fa un any.

"No va fallar res. El que passa és que el risc zero no existeix. Això no vol dir que no haguem de millorar i coordinar-nos millor, però vull deixar clar que cap atemptat suposa necessàriament que hi hagués cap error."

Grande-Marlaska considera que probablement els terroristes van canviar de plans perquè tenien la percepció que no podrien aconseguir els objectius inicials.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el ministre ha afirmat que la coordinació entre els cossos i forces de seguretat de l'Estat és bona, encara que sempre es pot millorar.

El ministre ha recordat que la cooperació entre els cossos policials ha aconseguit una gran tasca de desarticulació d'altres cèl·lules terroristes.

Pel que fa a l'accés dels Mossos a les bases de dades del CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el ministre ha assegurat que la seva connexió es resoldrà aviat perquè només és un problema tècnic:

Actualment s'està resolent el problema. Però no és de cap manera polític, és una qüestió tècnica que està camí de resoldre's."

 

 

També ha dit que espera reunir-se aviat amb el conseller Miquel Buch, encara que per Marlaska no tenen cap tema urgent sobre la taula.

Fins ara l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Terrorisme té oberts 306 expedients de les víctimes i s'ha compromès a estudiar les queixes si n'hi ha.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut