Berlín

El ministre de l'Interior alemany diu que Amri és "amb una alta probabilitat" l'autor de l'atac

Merkel expressa la seva confiança que es detingui aviat el sospitós d'encastar un camió contra el mercat nadalenc de Berlín

Actualitzat

El ministre de l'Interior alemany, Thomas de Maizière, ha afirmat que el tunisià Anis Amri és "amb una alta probabilitat" l'autor de l'atac al mercat nadalenc de Berlín dilluns. En una compareixença conjunta amb la cancellera, Angela Merkel, De Maizière ha dit que així ho indiquen que les proves trobades al camió, entre les quals hi ha les empremtes dactilars del sospitós.

La Fiscalia federal va emetre aquest dimecres una ordre de detenció europea contra Amri, que havia estat vigilat per les forces de seguretat i tenia vincles amb cercles islamistes. Al jove tunisià se li havia rebutjat la petició d'asil perquè li faltava la documentació necessària, però no havia estat expulsat del país. Alguns documents relacionats amb la petició d'asil

Tant el ministre de l'Interior com el titular de Justíca, Heiko Maas, han destacat que la prioritat ara és trobar el sospitós i han apostat per abordar posteriorment les lliçons que puguin desprendre's d'aquest cas.

Merkel confia detenir "aviat" el sospitós

Per la seva banda, Merkel ha expressat la seva confiança que es detingui aviat el sospitós. Precisament el mateix dia que ha reobert el mercat nadalenc, la cancellera ha reconegut la duresa d'afrontar el primer gran atac jihadista a Alemanya, malgrat que el govern sabia "en teoria" que el país estava "en el punt de mira del terrorisme".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut