Madrid

El ministre de Justícia admet que estudia la castració química per a violadors reincidents

El govern espanyol ha admès, per primera vegada, que està estudiant si aplica l'anomenada castració química per evitar la reincidència d'un violador. El ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha explicat que aquesta és una de les mesures que s'està plantejant en casos similars als del "violador de la Vall d'Hebron". De tota manera, Bermejo ha demanat prudència i ha dit que, abans d'optar per cap decisió, cal veure si els mètodes són realment eficaços.

Actualitzat

El ministre de Justícia ha explicat que s'ha creat un equip "multidisciplinar" per estudiar mesures per evitar la reicidència dels violadors i que, dins el ventall de tractament, n'hi ha "de psicològics, psiquiàtric i químics, com la mal anomenada castració química".

Bermejo ha afegit informació a la voluntat que abans ha expressat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha ofert consens als grups del Congrés per incorporar a la legislació "mesures postdelictives" per evitar que els violadors condemnats per aquest delicte tornin a cometre agressions sexuals.

Zapatero ha reconegut que, "com qualsevol ciutadà", ell també està preocuapt perquè un delinqüent condemnat per violació surti de la presó sense perspectives de reinserció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut