Barak parla amb diversos comandaments militars. (Foto: Reuters)
Barak parla amb diversos comandaments militars. (Foto: Reuters)
Jerusalem

El ministre de Defensa, Ehud Barak, assegura que Israel no es prepara per atacar l'Iran

El ministre de Defensa d'Israel, Ehud Barak, assegura a Israel Radio, abans de la publicació de l'informe de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica sobre l'activitat nuclear iraniana, que, tot i que s'han realitzat unes maniobres militars amb míssils de llarg abast, Israel no s'està preparant per a la guerra.

Actualitzat
Després de les informacions de diferents mitjans hebreus sobre el debat obert entre el primer ministre, el cap de la diplomàcia i el ministre de Defensa, partidaris de l'opció militar, amb la resta del govern i les agències de seguretat, que prioritzen les sancions econòmiques per pressionar Teheran, Ehud Barak ha desmentit aquestes informacions i ha assegurat que Israel no s'està preparant per a la guerra.

Israel "no s'ha decidit a embarcar-se en cap operació" militar, ha assegurat Barak.

"La guerra no és un pícnic. Volem un pícnic. No volem una guerra", ha dit el ministre de Defensa a Israel Radio a l'espera que es faci públic l'informe de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica sobre l'activitat nuclear iraniana.

S'espera que l'informe de l'AIEA reforci les sospites que l'Iran està intentant produir armes nuclears malgrat les declaracions reiterades de Teheran en el sentit que el seu programa d'enriquiment d'urani està dirigit a la generació d'energia.

Barak ha pronosticat que espera que l'informe sigui dur però, ha assegurat, que "no sorprendrà Israel". I ha expressat els seus dubtes que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides, on els aliats tradicionals de l'Iran, la Xina i Rússia tenen poder de veto, respongui a l'informe de l'Agència imposant noves sancions.

Barak ha reconegut que l'exèrcit israelià ha realitzat proves de llançament amb un míssil de llarg abast i els comentaris del president en el sentit que el programa nuclear de Teheran suposa "una amenaça directa i forta". A més a més, es va fer un simulacre de defensa civil a gran escala que, oficials de l'exèrcit han assegurat, estaven programades des de feia mesos.



Anar al contingut