Londres

El ministre Dastis diu a la BBC que moltes de les imatges de l'1-O són "fake news"

Alfonso Dastis diu que "confia" que els catalans desobeeixin qualsevol instrucció dels líders del govern català si Espanya suspèn l'autonomia

RedaccióActualitzat

El ministre espanyol d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, diu en una entrevista a la cadena BBC que moltes de les imatges que mostren com la policia i la Guàrdia Civil van colpejar gent a les escoles l'1 d'octubre són un "fake".

"No dic que totes les imatges siguin falses, però algunes ho són. Aquí hi ha hagut molts fets alternatiu i 'fake news' i, si és que hi va haver cert ús de la força, no va ser un ús de la força deliberat, sinó provocat."

Davant la sorpresa del periodista, Dastis ha assegurat que es va fer "un ús de la força limitat":

"No crec que hi hagués cap situació brutal. De moment s'ha demostrat que moltes d'aquestes imatges són falses. Si va haver-hi un ús de la força, va ser limitat i incitat pel fet que a les forces de l'ordre i la llei se'ls va impedir complir les ordres dels tribunals."

El presentador de l'espai, Marr Show, ha penjat al seu Twitter un fragment de l'entrevista amb el ministre espanyol:

 

A l'entrevista, Alfonso Dastis afirma que confia que els ciutadans de Catalunya desobeeixin qualsevol instrucció dels líders del govern català si Espanya suspèn l'autonomia catalana.

Pel ministre, tot el govern espanyol intenta "a contracor", puntualitza Dastis, "restablir l'ordre legal, restaurar la Constitució i també les lleis catalanes i procedir a partir d'aqui". Per aixó, Alfonso Dastis espera que els ciutadans no facin cas de qui vulgui evitar les noves normes:

"Nosaltres anomenarem autoritats que portaran el dia a dia dels assumptes a Catalunya, d'acord amb les lleis i les normes... I espero que tothom desobeeixi qualsevol altra instrucció que ells hagin planejat perquè ells ja no tindran l'autoritat legal", diu en referència a les actuals autoritats del govern català.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut