El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
Brussel·les

El Ministeri d'Interior posa a l'abast dels ciutadans tres canals per denunciar casos de radicalització terrorista

Fernández Díaz ha explicat que els ciutadans podran informar dels casos al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat des de Brussel·les que es posa en marxa de manera immediata un pla contra la radicalització terrorista. Fernández Díaz ha explicat que els ciutadans tindran a l'abast tres canals de comunicació amb el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat perquè puguin informar si tenen coneixement de cap cas de radicalització al seu entorn.

Els tres canals de comunicació seran un telèfon públic gratuït, una pàgina web i l'aplicació Alertcops, la primera aplicació mòbil d'alertes de seguretat ciutadana, que "està tenint molta eficàcia", ha dit el ministre. En aquest últim cas ha explicat:

"Un botó activarà de manera secreta el CIRCO quan una persona tingui coneixement d'un procés de radicalització. El CIRCO valorarà aquestes comunicacions quan consideri que el procés de radicalització pugui constituir un delicte, i si pot suposar un especial risc ho posarà en coneixement immediat dels cossos i forces de seguretat".

D'altra banda, Jorge Fernández Díaz ha defensat la "necessitat de preservar la lliure circulació com un element que forma part del patrimoni comunitari" en l'espai Schengen, però ha defensat la necessitat de fer controls "més intensos" en les fronteres exteriors de la UE com a manera de garantir la lliure circulació.

Anar al contingut