Madrid

El Ministeri d'Indústria proposa canviar la norma sobre el cobrament de la llum després de la polèmica

El Ministeri d'Indústria proposa modificar la norma que estableix com s'ha de cobrar la factura mensual de la llum. Molts abonats s'han queixat que les elèctriques no llegien els comptadors cada mes, sinó que feien un càlcul aproximat del consum. Amb la nova norma, el cobrament continuaria sent mensual, però, les companyies hauran de fer l'estimació basant-se en el consum del mateix mes de l'any anterior. El Ministeri recomana, a qui pensi que li han cobrat més en els últims rebuts, que ho reclami a la companyia.

Actualitzat
L'organització de consumidors FACUA va denunciar que milions de rebuts de la llum del gener i del febrer facturen consums d'electricitat fets durant el 2008 amb tarifes del 2009, més cares i vigents des del mes de gener. Aquest fet va provocar una forta polèmica entre els consumidors i la sanció per part del Ministeri d'Indústria.

Per tancar la polèmica, el govern espanyol proposa ara canviar la norma que regula com s'ha de cobrar l'electricitat. Amb els canvis que es proposen, el cobrament continuaria sent mensual, però, les companyies haurien de fer l'estimació prenent com a referència el consum del mateix mes de l'any anterior.
Anar al contingut