Madrid

El Ministeri d'Hisenda pren el control dels comptes de l'Ajuntament de Madrid

El número 2 de Montoro farà un seguiment setmanal de les finances del govern municipal d'Ahora Madrid, que l'any passat va superar en més de 230 milions d'euros el sostre de despesa

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Hisenda farà un control setmanal dels comptes de l'Ajuntament de Madrid després d'haver rebutjat, per tercera vegada, el Pla Econòmic i Financer (PEF) presentat pel govern municipal encapçalat per Manuela Carmena.

Aquest control s'exerciria en comunicació directa amb la interventora municipal, i sense que hi hagi contacte directe entre els tècnics ministerials i el regidor d'Economia.

El secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya Romero, va comunicar a Carmena, per carta, la setmana passada, que el Ministeri considera que el PEF presentat per l'Ajuntament de Madrid té un punt de partida erroni, perquè determina el sostre de despesa a partir de "la despesa executada el 2016, malgrat que s'ha excedit el màxim legal".

El 2015, en el seu primer any al capdavant de l'Ajuntament de Madrid, el govern d'Ahora Madrid -integrat per Podem, IU, Guanyem i Equo- va superar el sostre de despesa en uns 17 milions d'euros. L'any següent, el 2016, l'excés va ser de més de 230 milions d'euros, que Hisenda calcula que es repetirà aquest 2017.

És a partir d'aquestes xifres que Hisenda posa en marxa una tutela financera "per acomodar al marc legal definit" l'Ajuntament de Madrid, que "no ha reconduït la seva via de despesa, comprometent de forma reiterada el compliment de la regla de despesa".

 

Suport del ministre De Guindos

Des de Brussel·les, on participa a l'Ecofin, la reunió dels ministres d'Economia i Finances de la UE, Luis de Guindos ha donat suport a la mesura anunciada per Hisenda, però l'ha desvinculada de cap procés de dèficit de l'Ajuntament de Madrid:

"Estic convençut que el Ministeri d'Hisenda té totes les raons del món per haver pres aquesta decisió, però no la lligaria al procediment d'entrada o sortida del procés de dèficit excessiu."

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut