Madrid

El Ministeri d'Educació vol canviar la llei que permet aprovar l'ESO amb suspensos

El Ministeri d'Educació vol modificar la llei perquè no es pugui aprovar l'ESO amb assignatures suspeses. Actualment, es pot obtenir el títol de secundària encara que no s'hagin aprovat un màxim de tres matèries. En una entrevista a l'agència EFE, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha anunciat que vol revisar la legislació per corregir aquesta situació, que ell qualifica d'una mica "singular".

RedaccióActualitzat
A la mateixa entrevista, el ministre apunta a un possible canvi dels plans d'estudi per reforçar l'ensenyament de la llengua, les matemàtiques i l'anglès. Wert considera que en aquests moments la secundària té massa assignatures optatives i avança que vol reduir-les.

La reforma educativa de Wert arribarà al Congrés dels Diputats previsiblement després de l'estiu i hauria d'entrar en vigor progressivament a partir del curs 2013-2014.

Abans, però, caldrà aplicar les seves retallades per reduir en 3.000 milions el pressupost d'educació. La Secretaria Catalana d'Universitats no descarta portar-les al Constitucional i ha demanat al Consell de Garanties Estatutàries que analitzi si envaeixen competències.
Anar al contingut