El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, després de reunir-se amb el consellers autonòmics
El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, després de reunir-se amb el consellers autonòmics
Madrid

El Ministeri d'Educació manté la llei Wert, però atura la revàlida de Secundària i Batxillerat

El Ministeri s'avé a tractar en una reunió bilateral l'ajut de 6.000 euros per a l'escolarització dels fills en castellà

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Educació ha acceptat aturar el desenvolupament de la revàlida per a Secundària i Batxillerat.  És un dels compromisos del nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, després de reunir-se amb el consellers autonòmics.

La revàlida s'havia de començar a aplicar aquest curs, però queda en suspens fins a l'any 2017. Ara, només es regularà la part de Primària, tal com estava consensuat.

Aquesta era una de les mesures demanades per diverses comunitats autònomes, que també havien demanat una reunió de la sectorial que es va fer dijous.

Estudiar l'escolarització en castellà

Per a la consellera Irene Rigau, la reunió ha estat positiva en aquest aspecte, però no del tot perquè no han aconseguit congelar el desplegament de la LOMCE, que entrarà en vigor al setembre.

En canvi, Rigau ha trobat més bona disposició del ministre Méndez de Vigo que del ministre Wert pel que fa a revisar la disposició 38a, sobre els ajuts a l'ensenyament en castellà. El ministeri s'avé a tractar en una reunió bilateral l'ajut de 6.000 euros per a l'escolarització dels fills en castellà.

De tota manera, el nou titular d'Ensenyament espanyol insisteix que les lleis cal complir-les i per això manté que aquest setembre continuarà endavant la implantació de la nova fase de la LOMCE.

 

Anar al contingut