Madrid

El Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes acorden el calendari d'aplicació de la LOE

El Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes han acordat el calendari d'aplicació de la LOE. Tot i que la llei entrarà en vigor el curs que ve, encara hi ha coses a l'aire, per exemple decidir si la religió tindrà o no una assignatura alternativa. De fet, els aspectes més controvertits de la normativa es deixaran pel curs vinent, el 2007-2008, en què la LOE s'aplicarà a 1r i 2n de primària i 1r i 3r de secundària, quan es repetirà segur amb quatre assignatures i amb tres excepcionalment, si així ho considera el claustre de professors. També seran els primers a estudiar la nova assignatura d'educació per la ciutadania i els drets humans.

Actualitzat

El curs següent, el 2008-2009, la LOE afectarà els alumnes de 3r i 4t de primària i de 2n i 4t d'ESO. Aquest últim curs s'adaptarà per facilitar la integració al batxillerat.

Amb aquesta reunió, la ministra d'Educació i Ciència, Mercedes Cabrera, s'ha reunit  per primera vegada des que va assumir el càrrec amb tots els consellers autonòmics, inclosos els del PP, que van mostrar una forta oposició a la seva predecessora durant l'aprovació de la LOE. Un rebuig extrem que els va portar fins i tot a aixecar-se de la taula de negociacions amb la ministra Sansegundo. Entre les crítiques dels consellers populars a la normativa destaca l'oposició que l'assignatura de religió passi a ser una assignatura optativa i no avaluable.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut