Madrid

El Ministeri de l'Interior manté el nivell 4 d'alerta antiterrorista

Així ho ha decidit la cúpula policial a la reunió de crisi que s'ha fet a la seu del Ministeri

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha decidit mantenir el nivell 4 d'alerta antiterrorista després de l'atemptat de Niça. Aquesta és la primera conclusió de les reunions de la taula d'avaluació de l'amenaça terrorista i de la comissió de seguiment del pacte contra el terrorisme jihadista, unes reunions encapçalades pel ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. El Ministeri descarta de moment elevar el risc al màxim, el nivell 5, tot i que es reforça la presència policial a les fronteres amb França i s'incrementa la seguretat en aeroports i zones turístiques. La decisió dels serveis d'intel·ligència s'ha pres de manera unànime ja que es considera que no hi ha un risc d'atemptat imminent a Espanya. A primera hora d'aquest matí, Fernández Díaz, ha trucat al primer ministre francès per oferir-li la col·laboració del departament d'Interior espanyol.

En la roda informativa posterior a la reunió del govern espanyol, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet una crida a la unitat de tots els demòcrates perquè diu que és el que més debilita als terroristes. "Avui ens sentim molt a prop del poble francès", ha subratllat Sáenz de Santamaría.

Primeres reaccions a l'atemptat

Per la seva banda, el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha expressat a través de Twitter la seva commoció pels fets i ha donat el condol a les víctimes i a tot el poble francès.

 

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha dit que "per ara no hi ha espanyols" entre les víctimes. Per Margallo, "tot apunta" que es tracta d'un atemptat.

Tanmateix, el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha posat a disposició dels afectats pels atacs el número de telèfon 0608717988. En cas que es truqui des de territori espanyol, cal afegir 00 33 davant del número.

A Twitter, són moltes les reaccions després de l'atemptat de Niça.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat solidaritat, afecte i fraternitat amb tota la gent de Niça i amb els francesos, víctimes una vegada més, diu, de la urpada criminal del terrorisme.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, diu textualment: "Duríssimes notícies que arriben de Niça. Tota la força, afecte i solidaritat al poble francès i als familiars i amics de les víctimes."

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, diu que Barcelona se solidaritza amb els ferits, els familiars i els amics de les víctimes i amb tot el poble francès.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut