Barcelona

Investiguen 24 missatges de Twitter ofensius contra els catalans morts en l'accident

Segons els Mossos, aquests missatges ofensius que corresponen a 17 perfils podrien suposar un delicte d'odi i discriminació

RedaccióActualitzat

Mà de ferro contra els insults i els missatges contra catalans a les xarxes socials. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ordenat a les forces de seguretat que investiguin les piulades "molt ofensives" que s'han registrat en les últimes hores contra les víctimes de l'accident aeri dels Alps per ser catalans. Una operació que s'emmarca, recorda Interior, en les accions que duu a terme contra els delictes d'odi que proliferen a internet.

De moment, els Mossos d'Esquadra investiguen 24 missatges de Twitter ofensius contra les víctimes catalanes de l'accident aeri fets des de 17 perfils, que podrien suposar un delicte d'odi i discriminació. Des de l'aeroport de Barcelona, el portaveu dels Mossos, Xavier Porcuna, ha explicat que el cas està obert i la xifra d'investigats pot augmentar. El portaveu ha apuntat que la policia catalana està en contacte amb el fiscal d'Odi i Discriminació i enviarà la seva investigació a la Fiscalia "com més aviat millor". 

Drets.cat portarà a la fiscalia un miler de missatges

L'associació de professionals del món del dret Drets.cat ha anunciat que portarà a la fiscalia els tuits que fan befa de la mort de catalans en l'accident d'avió. Des de l'associació, animen els tuitaires perquè els facin arribar les piulades ofensives cap als catalans morts en l'accident.

De moment ja han rebut més de 1.000 missatges i amb tot aquest material faran una denúncia a la fiscalia, segons ha explicat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Sergi Blàzquez, de l'associació d'advocats. Un exemple dels missatges a la xarxa:

 

Drets.cat respon a la Policia Nacional que no ignoraran els missatges

Drets.cat també han respost un tuit de la Policia Nacional que demanava ignorar els missatges. Ha respost que no ho faran i ha demanat exemples als usuaris perquè la catalanofòbia a la xarxa no quedi impune.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut