El xuixo de la Fleca Pastisseria Padrés, de Banyoles, distingit com a Millor xuixo del món
El xuixo de la Fleca Pastisseria Padrés, de Banyoles, distingit com a millor xuixo del món
Girona

El millor xuixo del món, elaborat en una pastisseria de Banyoles

La pastisseria Padrés s'emporta el premi del concurs del marc del Fòrum Gastronòmic de Girona i en l'Any del Xuixo

RedaccióActualitzat

El millor xuixo del món és banyolí i es fa a la Fleca Pastisseria Padrés. El Fòrum Gastronòmic de Girona ha coronat aquest establiment en la primera edició del concurs, que es fa en el marc de l'Any del Xuixo.

L'autor del dolç premiat és Ricard Jambert Dorcam, que ha rebut 1.500 euros i un guardó inspirat en els xuixos elaborat pels artistes de La Volta.

El forn i pastisseria de Banyoles feia promoció fa uns dies del seu producte guanyador:

 

El jurat, format per representants de gremis de forners i flequers i de pastisseria, la directora de l'escola CETT Nan Ferreres, el coorganitzador del Fòrum Gastronòmic Pep Palau, els cuiners de postres Jordi Roca, del Celler de Can Roca, i Xano Saguer, d'Espai Sucre, i la periodista de Catalunya Ràdio i deixebla de Mey Hofmann, Paula Molés.

El concurs "Millor xuixo del món" s'ha organitzat per primera vegada aquest 2018, coincidint amb el centenari d'aquestes postres gironines, que han esdevingut símbol de la ciutat.

Premi per al xef Arnau Muñío

El Fòrum Gastronòmic també ha distingit el cuiner Arnau Muñío com a millor talent emergent.

Muñíó, format amb Carles Abellán al desaparegut Comerç 24 i que també ha treballat amb Albert Adrià, regenta el minirestaurant Direkte de la Boqueria, al cèntric mercat barceloní. El Premi Cuiner 2018 li reconeix el talent i l'ús de productes de proximitat en aquest petit local que admet una desena de comensals.

 

 

Altres premis són els guardons InnoFòrum a la innovació, que han recaigut en Escata, una salsa del cuiner Pere Planagumà que reinterpreta el garum dels grecs i romans, i la sobrassada amb formatge blau de Can Company. En l'apartat del gust més innovador, el premi ha estat per a la cervesa Marina Vinya Hop.

ARXIVAT A:
GastronomiaCultura popular
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut