El militar membre de La Manada, Antonio Jesús Cabezuelo, al jutjat de Sevilla (EFE)
El militar membre de La Manada, Alfonso Jesús Cabezuelo, al jutjat de Sevilla (EFE)
Madrid

El militar de La Manada, expulsat de l'exèrcit

Les Forces Armades han retirat la condició de militar a Alfonso Jesús Cabezuelo a través d'un expedient administratiu

RedaccióActualitzat

Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de La Manada, ha estat expulsat de l'exèrcit. Així ho ha informat el Ministeri de Defensa.

Actualment estava en actiu sense que se li assignés una destinació, com estableix la llei. Però, a través d'un expedient administratiu, les Forces Armades li han retirat la seva condició de militar. Es trobava adscrit administrativament a la Subdelegació de Defensa de Sevilla.

Els cinc membres de La Manada van ser condemnats a 9 anys de presó per abusos sexuals a una noia durant els Sanfermines del 2016. Ara estan a l'espera de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Navarra.

 

 

Al juny se'ls va decretar la llibertat provisional sota fiança en considerar que el seu arrelament, insolvència econòmica i falta d'antecedents semblants reduïen el risc de fuga i de reiteració delictiva.

Sense destí, però cobrava el 100% del sou base

Les Forces Armades van obrir un expedient administratiu arran de la condemna, que s'ha resolt amb la interrupció del compromís que el soldat tenia amb l'exèrcit fins als 45 anys, una resolució que apareix publicada aquest dijous al Butlletí Oficial de Defensa.

Amb la reincorporació al servei actiu al mes de juny, un tràmit administratiu segons va adduir Defensa, va passar a cobrar la totalitat del sou base, del qual cobrava el 75% mentre estava suspès.

 

 

La decisió de no assignar-li destí la va prendre la ministra de Defensa, Margarita Robles, que tenia la potestat de prohibir la sol·licitud i obtenció de destí.

Segons l'advocat de Cabezuelo, la seva expulsió "no és ferma" i critica el que considera "màrqueting populista".

Alfonso Jesús Cabezuelo també està processat per presumptes abusos sexuals a una noia de 21 anys, un cas anterior al de La Manada.

Els abusos els haurien comès ell i tres membres més de La Manada a les festes del poble Torrecampo el maig del 2016.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexualExèrcit espanyol
Anar al contingut