Imatge de la botiga d'electrònica i electrodomèstics MediaMarkt
Imatge de la botiga d'electrònica i electrodomèstics MediaMarkt
Berlín

El milionari alemany i amo de Media Markt se suïcida en diagnosticar-se-li una malaltia incurable

Otto Beisheim ha mort als 89 anys a la seva casa del sud d'Alemanya després de diagnosticar-se-li una malaltia incurable.

RedaccióActualitzat
El milionari alemany Otto Beisheim, amo total o parcial de firmes com Media Markt, Makro, Saturn, Real o Kaufhof, s'ha suïcidat als 89 anys després que se li diagnostiqués una malaltia incurable. L'empresari alemany ha mort a casa seva a la localitat de Rottach-Egern, a Baviera, el sud d'Alemanya, davant de "la desesperació pel seu estat de salut", segons han explicat fonts familiars.

Amb una fortuna estimada de 2.472 milions d'euros el març del 2012, Beisheim ocupava el número 344 en la llista Forbes dels multimilionaris del món i el lloc 22 a Alemanya.

L'empresari va arribar a situar-se entre les persones més riques d'Alemanya durant l'era del miracle econòmic alemany, als anys 60, després d'importar al país el model de negoci nord-americà "Cash&Carry", que posava en contacte directament el majorista amb el client final. Al llarg de la seva carrera va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat dins de la seva empresa i va guiar Metro AG, el grup que englobava les marques Media Markt, Makro o Saturn, entre d'altres, cap a una expansió tant empresarial com internacional. Així va aconseguir consolidar-lo com un dels consorcis més importants d'Alemanya.

La seva vida, però, no va estar exempta de polèmiques, ja que durant l'època nazi Beisheim va formar part de les SS, del Tercer Reich. A més, va crear diverses fundacions per pagar menys impostos i va adquirir la nacionalitat suïssa per alleugerir la seva contribució al fisc alemany. Vidu des del 1999 i sense fills, la seva herència anirà a parar a diferents fundacions.

Anar al contingut