El metro, obert tota la nit de la revetlla

El cos de Bombers reforçarà la seva dotació habitual durant la vigília i gairebé 2.800 mossos garantiran la mobilitat i l'ordre públic
El metro, obert tota la nit de la revetlla
Barcelona

El metro, obert tota la nit de la revetlla

El cos de Bombers reforçarà la seva dotació habitual durant la vigília i gairebé 2.800 mossos garantiran la mobilitat i l'ordre públic
Redacció Actualitzat
El metro funcionarà 43 hores sense interrupció

El metro funcionarà 43 hores sense interrupció

L'Ajuntament de Barcelona ha preparat un dispositiu especial de serveis municipals per garantir el transport i la neteja durant la nit de Sant Joan. Es reforçaran els efectius del cos de Bombers de Barcelona. I la Guàrdia Urbana mantindrà una vigilància especial al centre de la ciutat i a les platges.

Sobre la mobilitat, com ja és habitual en els últims anys, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) donarà servei de metro durant tota la nit de la revetlla de Sant Joan. Els trens circularan sense interrupció durant 43 hores, des de les cinc de la matinada de dimarts fins a la mitjanit del dimecres. A més, TMB farà un desplegament especial de personal per atendre l'afluència d'usuaris que es desplaçaran en metro a les platges i al centre de la ciutat per celebrar la revetlla. Es reforçarà la seguretat i la protecció a les estacions del front marítim de la línia 4 (Ciutadella/Vila Olímpica, Barceloneta i El Maresme/Fòrum) i també a les estacions de Catalunya i Urquinaona.

La freqüència de pas del Trambaix serà de 15 minuts en la línia comuna i de 30 min. en les de la T2 i T3, mentre que en la T4 serà de 20 minuts i en la T5, de mitja hora.

Per contra, durant la nit de Sant Joan hi haurà un total de 35 estacions de Bicing fora de servei als districtes de Ciutat Vella, Sant Andreu, l'Eixample, Sant Mart, les Corts i Nou Barris per motius de seguretat.

Pel que fa als Bombers de Barcelona, la revetlla es controlarà amb 115 efectius que vigilaran especialment el llançament de pirotècnia prop de les zones forestals. A més, paral·lelament, es reforçarà el nombre d'operadors del 080 per facilitar l'atenció a aquelles persones que truquin per comunicar alguna incidència i el Centre de Gestió d'Emergències (CGE) també augmentarà el seu servei habitual.

El servei de neteja de la revetlla disposarà de 308 operaris i 51 vehicles, que s'encarregaran de recuperar la netedat de les platges. Durant la matinada del 24 es desplegarà l'equip en coordinació amb la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, que s'encarregaran del desallotjament de les persones a partir de les sis del matí per tenir les platges a punt per a l'ús de banyistes i visitants a les deu del matí. També s'instal·laran 500 papereres de cartró, per complementar les que hi ha instal·lades de forma permanent, i 84 contenidors addicionals.

A la resta de la ciutat també es reforçaran els serveis de neteja per actuar sobre les fogueres, les revetlles i els espais públics que es puguin veure afectats per aquesta celebració. S'incrementarà el servei habitual amb la incorporació de 167 operaris més i una cinquantena de vehicles.

"Operació sortida" de Sant Joan

El Servei Català de Trànsit preveu que uns 445.000 vehicles es mobilitzaran des de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'"operació sortida" de Sant Joan, que ha començat a les tres de la tarda de dimarts 23. L'"operació tornada" es desenvoluparà entre les dotze del migdia i les dotze de la nit del dimecres 24. La majoria de desplaçaments seran trajectes curts i locals per celebrar la revetlla, però si el temps acompanya hi haurà més trasllats cap a zones costaneres.