Barcelona

El metro i els autobusos de Barcelona augmentaran l'oferta d'estiu un 16%respecte a l'any passat

El servei de transport de metro i autobusos urbans de Barcelona augmentarà l'oferta d'estiu un 16% respecte a l'any passat. Tot i els increments, el servei continua sent inferior al de la resta de l'any. Concretament, el bus funcionarà al 100% fins a finals de juny, mentre que al juliol i les dues primeres setmanes de setembre ho farà en el 93%, i a l'agost, en el 70%. Pel que fa al metro, anirà al 100% excepte a l'agost, que anirà al 85% en les línies 2, 3 i 4, i al 75% a les línies 1 i 5. El motiu són les obres de la Sagrera i Baró de Viver.

Actualitzat

El metro i els busos urbans de Barcelona representaran aquest estiu entre un 70 i un 93% en relació amb el que s'ofereix la resta de l'any. Això vol dir un increment del 16% respecte al 2005, segons ha informat TMB, que assegura també que el seu objectiu és equiparar el servei que ofereix durant l'estiu a la resta de l'any ja que la mobilitat no baixa de manera tan accentuada com fa uns anys.

El Pla d'Actuació 2006 en transport públic a Barcelona i la seva àrea metropolitana ja preveia una disminució menor del servei d'estiu, perquè és el període de vacances per als residents i el de màxima afluència de turistes.

Pel que fa al metro, anirà al 100% excepte a l'agost, que anirà al 85% en les línies 2, 3 i 4, i al 75% a les línies 1 i 5, que no es reforçaran per les obres de la Sagrera i Baró de Viver.

El servei d'autobusos serà del 100% a finals de juny, mentre que al juliol i les dues primeres setmanes de setembre serà del 93%, i a l'agost, del 70%. A més, continuarà l'ampliació del sistema d'explotació "per horaris" al servei d'autobusos, que amb la finalitat de reduir el temps d'espera per als usuaris, ara les freqüències superen els 20 minuts. A partir d'ara ja seran 60 les línies que comptaran amb aquest sistema que consisteix en la publicació a les parades i per internet dels horaris de cada línia, indicant les hores de sortida i d'arribada a les terminals, així com l'hora aproximada de pas per determinats punts del recorregut.

 

Anar al contingut