Barcelona

El metro de Barcelona arriba als tres mesos de vaga

Les aturades al metro coincideixen amb la vaga dels treballadors de manteniment del Bicing

RedaccióActualitzat

Un dilluns més amb aturades al metro de Barcelona. Després de la d'aquest matí -amb un 30% menys d'usuaris-, hi ha hagut una nova aturada entre les 4 i les 6 de la tarda amb un servei del 40% de l'habitual, i la freqüència de pas també s'ha vist alterada entre 2/4 de 9 i 2/4 d'11 de la nit, només del 20% dels combois.

La vaga entre les 6 i les 9 del matí no ha comportat incidents remarcables més enllà d'alguns actes vandàlics denunciats per la companyia TMB en estacions com Vallcarca o Ginardó-Hospital de Sant Pau. L'afluència també ha obligat a regular puntualment l'accés a les andanes a l'estació de la Sagrera, de la línia L-5.

Com cada dilluns de vaga, TMB ha emès un comunicat per demanar "paciència" als usuaris de cara a les aturades parcials previstes i que intentin buscar alternatives de transport per evitar cues i aglomeracions per la reducció de freqüències de pas.

Com ja va passar dilluns passat, les aturades al metro coincideixen amb la vaga dels treballadors de manteniment del Bicing. Les afectacions en aquest servei estan convocades els dilluns, dimecres i divendres fins acabar el mes.

Un conflicte enquistat i equip negociador reforçat

La mobilització al metro continua després que aquest dijous l'alcaldessa Ada Colau va decidir incorporar a les negociacions del conveni del metro de Barcelona el gerent municipal, Jordi Martí, i el coordinador general de Serveis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Eduard Saurina.

A més, hi va mantenir la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal. Precisament, l'endemà, el ple de l'Ajuntament de Barcelona va aprovar una proposta d'Esquerra Republicana que demanava la dimissió de Mercedes Vidal com a presidenta de TMB.  De totes maneres, la moció no era vinculant.

Anar al contingut