Madrid

El metge del Gregorio Marañón que ha examinat Castro nega que tingui càncer i assegura que està en procés de recuperació

El cap de Cirurgia de l'Hospital Gregorio Marañón, que ha viatjat a l'Havana per examinar Fidel Castro ha desmentit en roda de premsa que el dictador cubà tingui càncer i ha assegurat que no pateix cap malaltia maligna. El conseller de Sanitat de Madrid, Manuel Lamela, va confirmar ahir que un cirurgià de l'hospital havia viatjat a Cuba i va explicar que des del juny els serveis sanitaris de Madrid han enviat medicaments al govern de Cuba. Lamela va assegurar que continuarien donant suport, medicaments i assistència ja que "l'auxili en matèria sanitària és una obligació internacional".

Actualitzat

Fidel Castro no té càncer ni se li ha de practicar cap intervenció quirúrgica. Així ho ha dit, a Madrid, el metge José Luis García Sabrido, de l'Hospital Gregorio Marañón, poc després d'arribar de l'Havana, on ha visitat el líder cubà a petició de les autoritats.

Castro, de 80 anys, a qui es va poder veure per última vegada en un vídeo fet públic el 29 d'octubre, segons el doctor García Sabrido, té un problema en el sistema digestiu, però cap tumor cancerigen ni una afecció maligna. Segons ha dit, el pacient s'està recuperant.

El doctor García Sabrido va viatjar dijous a Cuba per avaluar l'estat de salut de Castro i l'hospital ha informat que, des del mes de juny, ha enviat a l'Havana diversos medicaments a petició de l'ambaixada a Madrid.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut