La Seu d'Urgell

El metge confirma la malaltia de la Nadia, però diu que no és tan greu

El pare de la nena assegura davant de la fiscal que és la seva filla biològica, un aspecte que s'havia posat en dubte

RedaccióActualitzat

La malaltia de la Nadia es va diagnosticar en un centre mèdic de Barcelona. A l'Hospital Clínic, l'any 2009, hi va arribar una mostra de cabells que es va analitzar al Departament de Dermatologia. Joan Ferrando, dermatòleg d'aquest centre sanitari, ha confirmat la malaltia, la tricotiodistròfia, però en un estadi lleu.

"La veritat és que la nena jo mai no l'he vist. Ens van oferir estudiar-la aquí a l'Hospital Clínic. A l'alteració del cabell sí que hi tenia una manca de sofre que determina que té aquesta malaltia, però els cabells no estan trencats, tan malament com hem vist en altres casos. Jo crec que té una forma "minor" de la malaltia."

 

Des de l'Hospital Son Espases de Palma han confirmat a TV3 que han visitat la Nadia per la seva malaltia, l'última vegada el setembre passat. També a Mallorca, l'han visitat a l'Hospital Son Llàtzer, més pròxim a Biniali, on va viure amb la seva família i ara viu amb la seva tieta, després que el jutge retirés la custòdia als pares.

Els Mossos d'Esquadra han interrogat els professionals dels serveis de pediatria de la Seu d'Urgell, que haurien declarat que mai han fet cap revisió a la nena i que només l'han visitat en dues vegades als serveis d'urgències per coses lleus. També haurien dit que sembla evident que la Nadia té una malaltia, però que mai han vist cap informe mèdic que ho avali.

Sobre la paternitat del pare, ara a la presó, que s'havia posat en qüestió, la fiscal del cas ha dit que durant la declaració als jutjats li va assegurar que era la seva filla biològica.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut