L'art de postguerra i el contemporani són els més venuts (Reuters)
L'art de postguerra i el contemporani són els més venuts (Reuters)

El mercat de l'art va moure 51.000 milions d'euros el 2014, la xifra més alta mai registrada

El mercat internacional de l'art va moure l'any passat 51.000 milions d'euros, la xifra més alta de negoci que s'hi ha registrat mai

Actualitzat

El mercat internacional de l'art va moure l'any passat 51.000 milions d'euros, la xifra més alta de negoci que s'hi ha registrat mai. El volum de negoci de l'art mundial ha tingut un creixement interanual del 7%, segons un informe de la fira European Fine Art, que comença divendres a la ciutat holandesa de Maastricht.

Amb aquestes xifres de vendes, el mercat artístic recupera els nivells anteriors a la crisi i supera els 48.000 milions del 2007. Tot i això, el nombre de transaccions va ser inferior a la de fa set anys de manera que es van vendre menys peces però de més valor.

Per països, els principals mercats són els Estats Units, amb un 39% d'operacions, i la Xina i el Regne Unit, amb un 22% del mercat cadascun. Per estils, l'art de postguerra i contemporani, firmat per artistes nascuts després del 1910, va dominar el mercat amb un 48% de les vendes en subhastes d'art. Les obres d'artistes nascuts entre el 1875 i el 1910 representa un 28%, i un 8% el dels mestres més antics.

Anar al contingut