Els aliments vegetarians per a mascotes, tema de debat a Austràlia
Productes de la línia vegetariana Vegan Pet. (Foto: Brisbane Times)
Sidney

El menjar vegetarià per a mascotes obre un debat a Austràlia

Els principis ètics dels vegetarians i la crítica dels veterinaris australians que s'alimentin les mascotes amb productes que no continguin lactis ni carns s'han confrontat al país oceànic. Darrerament, s'ha popularitzat un menjar vegetarià per a animals de companyia que suposa una alternativa als aliments tradicionals envasats, segons publica el diari local "Brisbane Times". Els especialistes dubten dels beneficis alimentaris d'aquesta classe de productes i argumenten que tant gats com gossos són naturalment omnívors, però l'empresa que distribueix l'aliment assegura que es tracta d'una opció viable i ètica davant els productes convencionals.

RedaccióActualitzat
El president de l'Associació Australiana de Veterinària per a Animals Petits, David Neck, aconsella als propietaris dels animals que no els alimentin exclusivament amb aquests productes vegetarians: "Milions d'anys d'evolució han dictat el que és millor per a aquests animals i [alguns propietaris] intenten canviar en una generació un fet que no té sentit".

Neck considera que, si una persona és vegetariana i té problemes ètics respecte a l'alimentació de la seva mascota, la solució és adquirir-ne una que únicament s'alimenti de vegetals com un conill o un cobai, en comptes de "prendre decisions ètiques en nom de l'animal".

Però la creadora d'aquest producte alternatiu anomenat Vegan Pet, Sandy Anderson, assegura que va desenvolupar un producte vegetarià que conté una dieta equilibrada per a les mascotes i en línia amb els requeriments de l'Associació per al Control d'Aliments dels Estats Units.

Segons Anderson alguns gossos i gats l'han estat consumint durant una dècada i, de moment, no han rebut cap queixa. El producte es va crear amb la col·laboració del científic Nick Costa, de la Universitat de Murdoch, que assegura que hi ha estudis que demostren que aquests aliments satisfan les necessitats dietètiques dels animals domèstics. No obstant això, Costa admet la necessitat de fer més proves.

Anar al contingut