Washington

El material confiscat a la casa de Bin Laden revela que Al-Qaeda planejava atacar els ferrocarrils dels EUA

Al-Qaeda hauria planejat un atac als ferrocarrils dels Estats Units. Són les primeres dades analitzades als ordinadors trobats a la casa on vivia el líder d'Al-Qaeda. Els documents expliquen que el febrer del 2010 s'estaven plantejant la possibilitat de fer descarrilar un tren des de la part alta d'una vall o des d'un pont. S'han trobat notes a mà on es debatia quina data era més idònia: Nadal, Cap d'Any o bé el 10è aniversari de l'11-S.

Actualitzat
El material confiscat a la residència d'Ossama bin Laden al Pakistan apunta que la xarxa terrorista Al-Qaeda es plantejava perpetrar atemptats contra trens als Estats Units.

Diversos mitjans nord-americans han difós una advertència interna del Departament de Seguretat Nacional i de l'FBI que apunta que Al-Qaeda havia posat al seu punt de mira els ferrocarrils.

Segons aquestes informacions, els terroristes es plantejava atemptar contra trens en algun lloc del territori nord-americà en el desè aniversari de l'11 de setembre del 2001. Una de les opcions que es plantejaven els terroristes seria manipular els rails de manera que el tren caigués de la via en una vall o en un pont.

El Departament de Seguretat Nacional ha sortit al pas d'aquestes informacions i puntualitza que no té indicis que aquesta possible trama hagués arribat a posar-se en marxa. Seria, per tant, una aspiració, és a dir un pla que Al-Qaeda volia posar en marxa però que encara no estava operatiu. Per això, el govern dels EUA ha decidit no emetre una alerta terrorista, tot i que encoratja les autoritats locals a mantenir-se vigilants.

Bin Laden, el cervell

Aquesta documentació, que hauria sortit del refugi de Bin Laden a Abbottabad, posaria de manifest que el líder espiritual d'Al-Qaeda exercia també com a cap actiu de l'organització.

Ara, els analistes del servei d'intel·ligència nord-americà estudien els cinc ordinadors, els deu discs durs i els més de 100 llapis de memòria trobats a la residència, per determinar si tenien algun pla d'acció immediat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut