Rabat

El Marroc i Espanya no fan cap pas per evitar la polèmica per la visita dels reis a Ceuta i Melilla

El Marroc descarta una pròxima reunió entre els governs de Rabat i Madrid després del conflicte diplomàtic originat per la visita dels reis d'Espanya aquest dilluns a Ceuta i Melilla. Tot i això, Madrid manté que les relacions amb el Marroc continuaran sent excel·lents. De moment, les protestes continuen. Els diputats marroquins han qualificat d'atac i seriosa provocació el viatge dels monarques. Per dilluns i dimarts han estat convocades diverses manifestacions de protesta. La més massiva serà a Rabat, però també se'n faran a Nador i a la frontera entre el Marroc i Melilla. Mentrestant, a les ciutats autònomes espanyoles s'ultimen els preparatius per rebre els monarques.

Actualitzat
El govern espanyol creu que el viatge dels reis d'Espanya a Ceuta i Melilla no tindrà repercussions en les relacions bilaterals, malgrat la forta oposició a la visita mostrada per Rabat. A la retirada de l'ambaixador a Madrid, s'hi han afegit ara les veus crítiques dels diputats marroquins, que qualifiquen la iniciativa espanyola d'atac i de provocació greu. Per deixar clara la seva oposició s'han convocat diverses protestes davant l'ambaixada espanyola.

Expectació a les ciutats autònomes

Mentrestant el clima de protesta dels marroquins i les manifestacions previstes no preocupen el govern espanyol. Segons fonts de La Moncloa no es malmetran les excel·lents relacions entre Espanya i el Marroc. I sobre el terreny, Ceuta i Melilla ultimen els preparatius per a l'arribada dels monarques, demà, enmig d'un clima d'expectació i eufòria.

A Ceuta i Melilla s'afanyen a preparar els carrers per a la visita que hi faran els reis d'Espanya dilluns i dimarts. Operaris municipals de Ceuta van treballar durant tot el dia de dissabte per tenir a punt la ciutat. Aquesta serà la primera visita que reben d'un cap d'estat en vuitanta anys.

Ceutins i melillencs no poden amagar la satisfacció per la visita dels reis a les dues ciutats autònomes. Una visita que, tot i que serà molt protocol·lària, esperen amb els braços oberts. I és que, a les dues ciutats autònomes, dilluns i dimarts seran dies de festa; fins i tot s'han suspès les classes a les escoles.

Els ciutadans ja es preparen per rebre la comitiva reial. L'afluència a les botigues on es distribueixen banderes espanyoles és constant, tant que a Melilla s'espera que un enviament de tela per confeccionar noves banderes arribi a temps, ja que s'han esgotat.
Anar al contingut