Rabat

El Marroc concedeix els primers passaports a una trentena de nens que tenien el procés d'adopció bloquejat

El Marroc concedeix els primers passaports a una trentena de nens que tenien el procés d'adopció bloquejat perquè el matrimoni d'acollida no era musulmà.

RedaccióActualitzat
El govern del Marroc ha concedit els primers passaports a més d'una trentena de nens tutelats en el règim islàmic de "kafala" per famílies majoritàriament espanyoles que portaven més d'un any amb els seus processos bloquejats.

Segons l'advocada que porta el cas d'aquestes famílies, Nadia Mouhir, els passaports dels nens han estat lliurats durant la tarda de divendres a les famílies que es trobaven a Rabat i que només tenen pendent estampar un visat a les seves pàgines, de manera que la setmana que ve ja podrien viatjar a Espanya.

En total, 26 de les 27 famílies espanyoles han vist complert el seu somni, al costat d'una desena de famílies d'altres nacionalitats. No obstant això, encara queden per resoldre les peticions de diverses desenes de processos pendents a les ciutats de Casablanca, Agadir i Tànger, on els tràmits estan paralitzats per diferents raons.

Les bones notícies van començar la setmana passada, quan el procurador del rei del Marroc va donar el vistiplau perquè el jutge de menors de la capital concedís l'anhelat "permís de sortida" als nens lliurats en tutela, un requisit imprescindible per poder obtenir el passaport.

Al Marroc no s'hi fan pròpiament adopcions. Les anomenades "kafales" són cessions de la tutela als pares estrangers. Aquests s'han de comprometre que el menor mantingui el nom, la cultura i la religió musulmanes. Davant d'un suposat incompliment d'aquesta norma, el govern marroquí va bloquejar el procés fa més d'un any i va exigir que els pares adoptants tinguessin la residència al Marroc.

Les  famílies, que ja tenen el passaports dels nens, preveuen que a partir de la setmana vinent l'ambaixada espanyola els farà el visat i podran, finalment, tornar a casa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut