Javier Limón ha comparegut el mateix dia que ha rebut l'alta hospitalària.
Javier Limón ha comparegut el mateix dia que ha rebut l'alta hospitalària.
Madrid

El marit de Teresa Romero exigeix "responsabilitats" al conseller de Sanitat madrileny

Javier Limón acusa Javier Rodríguez d'una "doble falta de respecte a una persona que s'ha jugat la vida per ajudar els altres" per haver acusat la seva dona de mentir i no saber-se posar el vestit de protecció

RedaccióActualitzat

El marit de Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria que ha superat l'Ebola, ha comparegut en roda de premsa el mateix dia que ha rebut l'alta per demanar que s'assumeixin responsabilitats per les declaracions que s'han fet sobre la seva dona. Javier Limón ha apuntat directament al conseller de Sanitat de Madrid: "Volem que es depurin responsabilitats, i parlo del conseller de Sanitat, Javier Rodríguez, que ha posat en boca seva [de Romero] coses que mai va dir i va assegurar que no se sabia posar el vestit". Segons ha remarcat, tot plegat és una "doble falta de respecte a una persona que s'ha jugat la vida per ajudar els altres".

Limón, que ha comparegut acompanyat del seu advocat, ha denunciat que la història del contagi de la seva dona està "plena d'errors, desencerts i, sobretot, falta de control polític". "La Teresa mai no ha estat culpable", ha remarcat al temps que ha admès que ara és hora de "netejar" la imatge de la seva dona.

El marit de la sanitària ha tingut un record per al seu gos Excalibur, sacrificat quan es va saber que Romero estava infectada. "Tinc un record inoblidable del nostre gos Excalibur, el consideràvem com un fill", ha explicat. Limón ha considerat que el sacrifici no tenia justificació: "Com hem vist als EUA, no era necessari, i hem perdut una gran oportunitat científica de veure el desenvolupament de la malaltia en animals i verificar si són capaços de transmetre-la".

També ha agraït la feina tant dels professionals sanitaris com el suport de familiars i amics i, sobretot, de la monja Paciencia, que va donar plasma que hauria contribuït a la salvació de la seva dona.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut