El marcador definitiu de La Marató 2016: 11.384.148 euros

El programa més solidari de TV3 i Catalunya Ràdio recapta tres milions més que el marcador amb què va acabar el programa

Actualitzat

La Marató 2016, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, ha tancat definitivament el marcador. I ho ha fet amb 11.384.148 euros, tres milions més que el marcador amb què va acabar el programa. És l'any que més ha crescut aquest registre després de l'emissió.

Aquestes xifres s'expliquen, en part, perquè la participació social i les campanyes de sensibilització van superar l'abast dels anys anteriors. Es van organitzar gairebé 3.600 activitats, on van participar més d'un milió de persones.

La Fundació La Marató finançarà els projectes de recerca científica més ben valorats entre els 100 que s'han presentat. Valoraran els projectes científics d'àmbit internacional experts en ictus i lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell, i seran avaluats per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

La Comissió Assessora Científica i el Patronat de la Fundació La Marató seran qui finalment aprovin els projectes finançats, decisió que es farà pública el mes de novembre. En 25 edicions, la Marató ha recaptat més de 163 milions d'euros i ha impulsat 757 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties. L'edició del 2017 estarà dedicada a les malalties infecioses, que causen una de cada tres morts al món i que, segons els experts, es convertiran en un greu problema de salut pública. 

Anar al contingut