El mar enfurismat supera els 3 metres, amb ventades

Néstor GómezActualitzat

El gregal de la matinada altera la mar i aixeca onades de més de 3 metres a la costa central

De gregal a llevant i, després, a xaloc. Aquesta serà la seqüència del gir dels vents durant aquesta jornada. Durant la matinada, el vent de gregal ha alterat la situació del mar al llarg de tota la costa catalana. Les onades màximes han arribat als 2,2 metres al cap de Begur, els 2,8 a la costa de les comarques de Tarragona i fins a 3,4 metres davant de Barcelona, segons les boies de Puertos del Estado.

A les Balears, les onades han superat els 4 metres d'alçada. Les onades significants a la boia de Dragonera superava els 3 metres. Josep Guerrero ens ha enviat aquest vídeo des d'Algar, Menorca.

El vent de gregal ha bufat amb intensitat moderada i amb algun cops forts durant la matinada. Els cops de vent han arribat als 89 km/h al parc natural del Port, 84 km/h a Esplugues de Llobregat, 69 km/h al Puig Sesolles, davant del Montseny, i 60 km/h a la bocana del Port de Barcelona.

Les properes hores, s'imposarà el vent de llevant i girarà cap al migdia a xaloc. Durant aquestes hores el vent serà més intens i, a la vegada, l'alteració marítima serà més gran. A partir de la tarda, el xaloc més intens es desplaçarà cap a les comarques de Girona i desapareixerà de matinada.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat i acumulació de pluja, vent i mala mar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut