El mapa dels radars de tram a Catalunya

En aquest mapa pots trobar tots els radars per tram, la velocitat màxima i els quilòmetres que controlen

RedaccióActualitzat

Cada any que passa, Catalunya acumula nous radars per tram. Van començar a funcionar el 2010, al túnel de Vielha, i ja hi ha gairebé 100 quilòmetres controlats amb aquest sistema.

En aquest mapa pots trobar tots els radars per tram, la velocitat màxima i els quilòmetres que controlen:

El Servei Català de Trànsit opta pels radars per tram com un sistema més segur de control que "promou la velocitat constant".

Com funciona

Els radars per tram, o "sistemes de control de la velocitat mitjana", funcionen amb un càmera de reconeixement de matrícula. N'hi ha dues, una a l'inici i una altra al final del tram controlat. El sistema mesura el temps que ha trigat el cotxe a fer el recorregut i calcula la velocitat mitjana per tal de comprovar si s'ha superat la velocitat màxima permesa.

El que més recapta

El d'Ulldecona-Amposta és el radar per trams que més diners recapta. Funciona des del 2015. És també el que controla més distància del país, 18 quilòmetres seguits en plena AP-7 amb una velocitat màxima de 120 km/h.

El primer, a l'Aran

El del túnel de Vielha va ser el primer radar per tram del país, fins al 2014 no n'hi va haver més, però després s'han anat ampliat al ritme de quatre per any. Aquesta és la llista completa:

- 2 a l'N-230 al túnel de Vielha, un en cada sentit de la marxa, instal·lats el desembre del 2009 i en funcionament des del juliol del 2010.

- 2 a l'N-340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, un en cada sentit de la marxa, en funcionament des del maig del 2014.

- 1 a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera, en funcionament des del maig del 2014.

- 1 radar per tram a la C-58 entre Sabadell i Badia del Vallès en sentit Barcelona, en funcionament des del juny del 2015.

- 1 radar per tram a l'AP-7 entre Ulldecona i Amposta en sentit Tarragona, en funcionament des del juny del 2015.

- 2 radars per tram a l'N-II entre Fornells de la Selva i Quart, un en cada sentit de la marxa, en funcionament des del juny del 2015.

- 2 radars per tram a l'N-II a Girona, un en cada sentit de la marxa, en funcionament des del juny del 2015.

- 2 radars per tram al carril bus-VAO de la C-58, en funcionament des del maig del 2016.

- 2 radars de tram a l'A-7 a Tarragona, un en cada sentit de la marxa, en funcionament des del febrer del 2017.

- 2 radars de tram a la C-66 entre Corçà i Sant Joan de Mollet, un en cada sentit de la marxa, que funcionen també des del febrer passat.

- 2 radars de tram a l'N-II entre Capmany i Agullana, un en cada sentit de la marxa, que funcionen des del març d'aquest any.

Els últims són els dos a la C-16 entre Terrassa i Barcelona, estrenats aquest setembre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut