Sant Joan Despí

El mapa del suport a l'1-O, municipi a municipi

RedaccióActualitzat

El dia 6 de setembre, ja de nit, el govern de la Generalitat firmava el decret de convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre. Des de llavors, els ajuntaments han anat prenent posicions respecte a l'1-O.

Dels 948 municipis que hi ha a Catalunya, la gran majoria, més de 700, s'han compromès amb la celebració del referèndum. N'hi ha d'altres, però, que han expressat obertament els seus dubtes o fins i tot la seva negativa a cedir locals per poder fer la votació.

Aquest és el mapa del compromís municipal amb l'1-O.

Si no visualitzes el mapa, pots accedir a tota la informació aquí

 

La majoria d'ajuntaments a favor formen part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Molts han firmat el decret de suport a l'1 d'octubre. També l'han firmat 6 entitats municipals descentralitzades (Bellaterra, Bítem, Campredó, Jesús, Sant Miquel de Balenyà i Valldoreix) i 3 consells comarcals: els de l'Alt Penedès, les Garrigues i el Pla de l'Estany.

Entre els municipis que col·laboraran amb l'1-O, n'hi ha de convençuts, com Badalona, la ciutat més gran que dona suport al referèndum, i d'altres que han arribat a acords per facilitar la votació, com Barcelona. En aquesta llista també hi ha ajuntaments socialistes que han pactat amb la Generalitat la cessió d'espais, com Terrassa o Granollers, malgrat la posició oficial del seu partit.

I pel que fa als municipis que han dit que no hi col·laboraran, hem recollit dades de tots els que ho han explicat obertament, encapçalats per Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida i Tarragona. El Vallès Occidental, l'Oriental i el Baix Llobregat són les comarques amb més municipis i més població que han mostrat la seva reticència a participar en l'1-O. A l'Aran, un terç dels 12 municipis tampoc col·laboraran amb la Generalitat per fer possible el referèndum.

Al mapa es poden trobar casos excepcionals, com els de Salou i Meranges, dos municipis amb alcaldes que es van presentar en llistes de Convergència però que han dit obertament que no donen suport a la consulta. Sant Feliu de Llobregat, governat per ICV, tampoc dona suport a l'1-O.

Les dades estan actualitzades amb data 17 de setembre, és a dir, a dues setmanes per al referèndum. Tot i això, hi ha sis municipis que no s'han pronunciat o dels quals no tenim dades. Si trobes a faltar el teu ajuntament i ens vols ajudar a completar el mapa, ens pots enviar un correu a web324@tv3.cat.

En aquesta llista, hi podeu buscar tots els municipis, la seva població i el seu posicionament respecte a l'1-O:

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut