El mapa dels bullinians: cuiners que fan perdurar l'herència del Bulli

Navega pel mapa per conèixer quins xefs mantenen viu l'esperit del restaurant de Cala Montjoi
El mapa dels bullinians: cuiners que fan perdurar l'herència del Bulli

El mapa dels bullinians: cuiners que fan perdurar l'herència del Bulli

Navega pel mapa per conèixer quins xefs mantenen viu l'esperit del restaurant de Cala Montjoi
Lluís Pujol / Irene Vaqué
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player

El Bulli, com a restaurant, va tancar el 2011. La seva herència, però, perdura a través dels cuiners que hi van passar i que han adoptat i desplegat la filosofia de Ferran Adrià, innovació i creativitat amb productes excel·lents, com a pròpia.

És el cas del seu germà Albert, amb el projecte elBarri, que ha afegit tres estrelles al mapa culinari de Barcelona amb els establiments Tickets, Hoja Santa i Pakta. També d'Andoni Luis Aduriz, xef del basc Mugaritz, o els tres responsables del barceloní Disfrutar, Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, que es van conèixer, precisament, al Bulli. 

L'empremta del Bulli, considerat cinc vegades el millor restaurant del món, és àmplia si es té en compte que gairebé 150 cuiners passaven cada any pel local de cala Montjoi, a Roses. Restaurants de Suècia, Dinamarca, els Estats Units, Itàlia i Grècia tenen al seu ADN la marca del Bulli. 

En aquest mapa interactiu podeu consultar els restaurants distingits a la Guia Michelin que mantenen viu l'esperit del Bulli.

VÍDEOS RELACIONATS