El mapa de les poblacions on es van preparar els atemptats de Barcelona i Cambrils

La investigació aclareix algunes incògnites relacionades amb Alcanar, Riudecanyes, Cambrils i Sant Carles de la Ràpita

RedaccióActualitzat

La investigació que duen a terme els Mossos d'Esquadra dels atemptats de Barcelona i Cambrils ha aclarit algunes incògnites sobre fets succeïts en quatre poblacions catalanes: Alcanar, Cambrils, Sant Carles de la Ràpita i Riudecanyes.

Alcanar

Alcanar era la principal base d'operacions dels jihadistes i on els Mossos han confirmat aquest dimecres haver trobat un cinturó d'explosius real sota la runa de la casa que va explotar, i també la cartera de l'imam Abdelbaki es-Satty, així com bitllets d'avió al seu nom.

 

 

Riudecanyes

Però les declaracions que han fet aquest dimarts els detinguts davant el jutge Fernando Andreu de l'Audiència Nacional, revelen una segona base a Riudecanyes, a vint minuts de Cambrils.

 

 

En un restaurant abandonat d'aquesta població, s'hi han trobat els passaports parcialment cremats de dos dels terroristes, un carnet de conduir i diversos tiquets de compra. Aquests comprovants situen els moviments dels jihadistes a Cambrils i Sant Carles de la Ràpita.

Els veïns d'aquesta població estan consternats per la informació, tot i que alguns ja havien denunciat el dia abans dels atemptats que havien vist una foguera i moviments de cotxes i persones desconegudes.

Cambrils

Per un dels comprovants trobats a Riudecanyes, s'ha descobert que els jihadistes van comprar quatre ganivets i una destral en un basar xinès a Cambrils, només tres hores abans de cometre l'atemptat en aquesta població. Però no van despertar sospites perquè, segons han explicat els dependents de l'establiment, també van comprar tasses, plats i un llum, i parlaven entre ells de manera molt tranquil·la. Eren tres dels 5 abatuts a Cambrils que, després, haurien tornat a Riudecanyes. Més tard van anar fins al Passeig Marítim de Cambrils, on un d'ells va ferir vianants amb les navalles que havien comprat una estona abans. Una dona de Saragossa va morir a causa de les ferides.

 

 

El relat judicial també revela que un dels integrants de la cèl·lula, Mohamed Hychami, va tenir un accident a l'autopista AP-7 a l'altura de Cambrils.

L'accident va ser a les 15.25, una hora i mitja abans de l'atropellament massiu a la Rambla. Quan el conductor de l'altre vehicle implicat en el sinistre va proposar trucar a la policia, el membre de la cèl·lula va abandonar la furgoneta amb què anava i va fugir per un camí alternatiu. Hores després seria un dels cinc agressors abatuts a Cambrils.

 

 

La de l'accident seria una de les tres furgonetes que van llogar els jihadistes a Parets del Vallès. Les altres dues es van llogar a Sabadell el dia abans dels atemptats. Una la van utilitzar per fer l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l'altra -i aquí hi ha un dels buits importants encara per resoldre- la van trobar dijous mateix a la tarda a Vic.

Sant Carles de la Ràpita

Un altre comprovant demostra que el 16 d'agost, el dia abans dels atemptats, a Sant Carles de la Ràpita van comprar quinze fundes de coixí i brides, probablement per embolicar els explosius. A Sant Carles es va localitzar la furgoneta que suposadament feia servir l'imam en una zona a només tres quilòmetres del xalet d'Alcanar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut