El mapa de les actuacions de la Guàrdia Civil per l'1-O

Els agents confisquen propaganda de l'1-O i lliuren als mitjans de comunicació privats el requeriment perquè no difonguin publicitat del referèndum

RedaccióActualitzat

El Parlament de Catalunya va aprovar la llei de referèndum en una sessió maratoniana el dimecres 6 de setembre. Aquella mateixa nit, mentre el govern firmava el decret de convocatòria de l'1-O, la Guàrdia Civil va anar a una impremta de Constantí.

Divendres s'hi va fer el primer registre. Des de llavors, els agents de la Guàrdia Civil, per ordres de la fiscalia, han escorcollat dos cops la impremta Indugraf de Constantí i diverses impremtes més a altres punts del país. De camí, també van entrar a la seu del setmanari "El Vallenc". Van ser les primeres actuacions del cos davant l'1-O, que recollim en aquest mapa. 

 

 

La Guàrdia Civil ha actuat en diversos fronts davant la convocatòria del referèndum. En bona part han estat per confiscar propaganda per ordre judicial. Segons el Ministeri de l'Interior, els escorcolls en impremtes i empreses els han permès requisar 1,5 milions de cartells i díptics que criden a participar en l'1-O i a votar "sí".

També s'han confiscat les planxes per imprimir els fulls i cartells. I han intervingut en el tancament de les web del referèndum

A banda, agents de paisà han fet arribar a diversos mitjans de comunicació privats el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè no difonguin publicitat de l'1-O.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut