Les borses celebren l'anunci de la Reserva Federal.
Les borses celebren l'anunci de la Reserva Federal.
Madrid

El manteniment dels estímuls econòmics als EUA impulsa a l'alça els parquets europeus

La resta de borses europees també han tancat amb guanys, alleugerides després que la Reserva Federal nord-americana va anunciar que continuarà amb el seu pla d'estímuls. L'Ibex-35 ha marcat un nou màxim anual i ha registrat una pujada de l'1%. La prima de risc s'ha relaxat fins als 240 punts bàsics. L'euro ha assolit una cotització que no es veia des de feia sis mesos i es canvia a 1,35 dòlars.

RedaccióActualitzat
La decisió sorpresa de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) de mantenir els tipus d'interès i els estímuls a l'economia ha agradat als inversors i ha impulsat els parquets europeus a l'alça.

L'Ibex-35 ha arribat als 9.153 punts i ha assolit un altre màxim anual superant el que ja havia obtingut dimecres. El selectiu espanyol ha acabat la sessió amb una pujada de l'1% i s'ha revaloritzat de de començaments d'any un 12%. Tots els grans valors han pujat. Destaca Inditex, que ha aconseguit el seu màxim històric amb un preu per acció de 113,35 euros. Repsol i el Banc Santander també han tingut increments destacats. La prima de risc, per la seva banda, s'ha relaxat fins als 240 punts bàsics.

Guanys també a la resta de parquets europeus. L'avenç més destacat l'ha registrat Milà, amb un increment de l'1,4%. El segueix Londres amb un 1%; París, amb un augment del 0,85%, i Frankfurt, amb un 0,67%. La Fed ja havia provocat guanys la vigília, amb una pujada de Wall Street del 0,95%.

La decisió

Tot i que evidencia que l'economia nord-americana no té encara la crisi superada, la decisió de la FED ha impulsat també els mercats asiàtics. Tòquio tancava de matinada amb un 1,8% de beneficis, gràcies a la pujada de les exportacions i de l'activitat industrial. L'euro també ha assolit una cotització desconeguda des de fa sis mesos. Aquest dijous, la moneda única es canvia a 1 dòlar amb 35 centaus.

El barril de petroli Brent també s'encareix i es paga a 111 dòlars.
Anar al contingut