FC Barcelona

El Mallorca posa en evidència el Barça amb un triomf per 2-3 que desperta les ires del Camp Nou

El Camp Nou li ha girat l'esquena a aquest Barça. L'afició barcelonista, esgotada i abatuda, no s'ha dignat a presenciar l'enfrontament entre els blaugrana i el Mallorca, i els pocs assistents que s'han acostat a l'estadi han dedicat sorolloses xiulades i constants mocadorades als jugadors i, sobretot, al president Laporta. Amb més tensió a les graderies que a la gespa, Rijkaard no ha tingut un comiat lluït i el que havia de ser un homenatge s'ha convertit en una contundent derrota perquè els seus jugadors han desaprofitat un 2-0 i ha acabat perdent per 2-3.

Ni en el comiat de Rijkaard els jugadors del Barça han pogut brindar al seu entrenador una digna victòria. El Barça, ja desestructurat i sense ànim per fer res de bo, ha perdut en l'últim partit al Camp Nou després de desaprofitar un avantatge de dos gols. Enmig d'un ambient hostil, el conjunt blaugrana ha deambulat sobre la gespa, cohibit per les constants xiulades i la llarga ombra de les moltes pancartes crítiques contra jugadors i directius.

En aquest ambient enrarit, el Mallorca ha pescat un resultat molt positiu que serveix per acostar-lo a la UEFA. I això, que només començar, els illencs s'han trobat amb un gol en contra. Henry ha caçat una pilota al vèrtex esquerre de la frontal després d'una jugada de Messi i amb un xut col·locat al pal curt ha desconcertat Moyà per avançar els de Rijkaard.

El Mallorca ha acusat el gol i pocs minuts després el francès ha tingut el segon a les seves botes però el porter mallorquí ha aturat el seu xut. El Barça, còmode amb el marcador, ha anat apagant el ritme de joc i les imprecisions d'uns i altres han conduït l'enfrontament al descans sense gaires més aparicions destacades.

Del 2-0 al 2-3

Només tornar del descans, el Barça ha eixamplat la diferència amb un gol d'Eto'o en la primera arribada dels catalans a la porteria del Mallorca. Una bona jugada d'Henry ha acabat amb una volea de Messi que Moyà ha refusat però que Eto'o, lliure de marca, ha enviat al fons de la xarxa.

Semblava que el partit moria amb el 2-0 però deu minuts més tard, en el 67, Borja ha sorprès Pinto amb un potent xut des de la frontal que ha desviat Thuram i ha suposat el 2-1. El gol ha esperonat els illencs i tot seguit una errada de Thuram en el refús ha acabat als peus de Webo. El camerunès ha engaltat un xut que ha descrit una paràbola i ha batut de nou el porter gallec.

I com que encara no n'hi havia prou Güiza ha segellat la sentència amb un gol en el descompte. El pitxitxi de Primera ha aprofitat una pilota morta a l'interior de l'àrea per marcar el tercer i despertar les ires d'un Camp Nou que ha tornat a carregar, mocadors en mà, contra Laporta.