Copa del Rei

El Mallorca es desfà del Recre en la final i guanya la primera Copa del Rei de la seva història

El Mallorca ha trencat el malefici que el perseguia en aquesta competició i ha aconseguit una victòria històrica en imposar-se al Recreativo de Huelva per 3-0 en la final de la Copa del Rei, la primera en la història del club balear. Pandiani, de penal, en el minut 21, i dos gols d'Eto'o, en la segona meitat, han donat el triomf al Mallorca i han trencat el somni de l'afició andalusa, que la pròxima temporada haurà de tornar a veure el seu equip a la Segona Divisió

Primera acció clara de gol a favor del Recreativo. Una pilota llarga per a Raúl Molina, que s'ha avançat a Nadal i s'ha plantat sol davant de Leo Franco. Ha fet un xut creuat, però el porter argentí del Mallorca ha aconseguit refusar amb les cames. Primers deu minuts de partit amb un Mallorca molt nerviós que, de moment, no podia demostrar la seva teòrica superioritat. El perill l'ha portat l'equip de Lucas Alcaraz amb pilotes llargues per a Raúl Molina. El Recreativo ha jugat amb un 4-5-1, mentre que els de Gregorio Manzano han apostat pel seu clàssic 4-4-2, amb el migcamp en rombe i Eto'o i Pandiani a la davantera. Nou avís del Recreativo amb un xut des de fora l'àrea de Bermejo, l'exjugador de L'Hospitalet, que ha sortit per sobre de la porteria del Mallorca. En una jugada de contracop del Mallorca, una centrada de Pandiani no l'ha poguda aprofitar Eto'o perquè un defensa l'ha agafat de la samarreta. Iturralde González ha xiulat el penal i ha ensenyat la targeta groga a Loren. El penal l'ha xutat el "Rifle" Pandiani, fort i pel centre, i ha fet el primer gol del partit. Després de trenta minuts de joc, el Mallorca que havia començat amb dubtes, s'ha convertit en l'amo i senyor del partit. Als andalusos els ha fet mal el gol en el minut 21 i els ha costat recuperar-se. En l'últim tram de la primera part ha semblat que s'estava més a prop el 2-0 que no pas l'empat. En poc més d'un minut, el porter Luque s'ha lluït en dos xuts d'Ibagaza i Pandiani. En el minut 41, Lucas Alcaraz ha fet entrar Xisco, un davanter, en el lloc de Bermejo, que estava jugant a l'esquerra del migcamp. Se l'ha jugat el Recreativo, que estava pagant el fet de no tenir referències en atac. Gol anul·lat al Recreativo. Una jugada per banda esquerra, una centrada des de la línia de fons al segon pal i Xisco ha rematat de cap a gol, però Iturralde ha interpretat que el davanter de l'equip andalus ha empès Poli. S'ha acabat la primera meitat amb polèmica per aquest gol anul·lat. En començar la segona part, Eto'o ha pogut fer el 2-0 amb un potent xut des de la frontal de l'àrea fregant el travesser. El Mallorca ha incrementat el domini davant d'un "Recre" que no ha reaccionat i ha buscat sorprendre en algun contraatac aïllat. En el minut 70, Luque ha salvat el seu equip d'encaixar el segon, que hauria estat gairebé definitiu, desviant una rematada acrobàtica d'Eto'o a boca de canó. Però, només quatre minuts després, el mateix Eto'o ha aprofitat una errada defensiva del "Recre" per batre Luque per baix i posar la sentència en el marcador. El camerunès ha dedicat el gol al seu company de selecció Foé, que va morir el dijous durant un partit de la Copa Confederacions. En una bonica jugada de contraatac, Novo ha estat a punt de fer el 3-0, però el seu xut l'ha pogut desviar Luque, un dels destacats del seu equip. Amb el "Recre" intentant reduir distàncies a la desesperada, en el minut 84, de nou Eto'o, ha fet el tercer del Mallorca amb un xut impressionant després de culminar una gran jugada personal. En l'última jugada del matx, el Recreativo ha estat molt a prop de marcar el gol de l'honor, però Xisco no ha estat encertat en la seva rematada. Amb el xiulet final, l'eufòria s'ha desbordat entre els jugadors i l'afició mallorquinista, que han aconseguit el primer títol de Copa de la seva història després d'haver perdut dos finals anteriorment.