El Màlaga i l'Hèrcules s'aferren a la permanència derrotant el Racing (1-2) i el Dépor (1-0), respectivament

La lluita contra el descens s'anima dramàticament gràcies a les victòries de dos equips que fins aquesta jornada semblaven sentenciats. El Màlaga ha sortit de la zona de descens en imposar-se al Racing de Santander a El Sardinero per 1-2, i l'Hèrcules, per la seva banda, s'ha desfet per la mínima del Deportivo (1-0) i s'acosta així a la permanència. A l'Iberostar Estadi, el Mallorca no ha tingut problemes per superar el Getafe 2-0 i escalar posicions, alhora que deixa la permanència gairebé assegurada. Els madrilenys, en canvi, no aixequen el cap i si no s'espavilen es veuran immersos en la lluita per salvar la categoria. En la lluita per Europa, l'Atlètic de Madrid manté intactes les seves opcions després de golejar el Llevant al Calderón (4-1), i el Sevilla s'ha imposat al Vila-real al Sánchez Pizjuán (3-2).

Racing, 1 - Màlaga, 2

Manuel Pellegrini ha aconseguit que el seu Màlaga deixi enrere la zona de descens gràcies a un triomf vital a El Sardinero que alimenta les esperances de salvació de l'esquadra andalusa. Els blanc-i-blaus han deixat el partit pràcticament sentenciat en tot just tres minuts, els que van del 31 al 34, amb els gols de Baptista i Seba. El brasiler ha obert el marcador amb un cacau espectacular que s'ha colat per l'escaire de Toño, i l'uruguaià feia el segon poc després en aprofitar un refús de Toño a xilena de Baptista. El 0-2 era enganyós, ja que els locals havien gaudit de bones ocasions per avançar-se i ha estat precisament el seu bon futbol el que ha fet que no desistissin. I és que quan més complicada estava la situació, una brillant jugada del jove Luquè ha permès a Rosennberg escurçar diferències en el minut 73. A partir d'aquí, els de Marcelino han carregat a la recerca de l'empat i el porter Toño, a la desesperada, ha acariciat l'empat amb dues rematades. Finalment, però, el Racing no ha trobat recompensa i ha acabat lamentant una derrota que el torna a deixar en una situació delicada.

Hèrcules, 1 - Deportivo, 0

Un solitari gol de Thiago Gomes en el minut 70 fa que a hores d'ara l'Hèrcules torni a creure en la salvació. El conjunt alacantí ha derrotat el Deportivo per la mínima i suma tres punts importantíssims davant d'un rival que es manté en la zona tranquil·la de la classificació. Els gallecs han jugat a no encaixar gols durant els primers 45 minuts i només han reaccionat un cop els locals s'han avançat en el marcador. L'Hèrcules ha administrat l'avantatge i, si bé podria haver sentenciat per via de Trezeguet, ha acabat patint per conservar el triomf. L'actuació de Calatayud i el sacrifici conjunt han fet que el Rico Pérez pogués celebrar una victòria que dóna ànims als de Djukic.

Mallorca, 2 - Getafe, 0

La crisi que pateix el Getafe s'ha agreujat una jornada més en no poder posar fi a la seva ratxa nefasta a Mallorca, on no ha guanyat mai. El conjunt de Míchel es complica el futur per culpa d'una derrota que ha deixat al descobert la falta d'idees que té l'equip madrileny i, sobretot, la indolència que ha tingut aquest diumenge en la defensa de les jugades a pilota parada. I és que els de Laudrup han deixat el partit vist per a sentència amb dos gols iguals nascuts a la sortida d'uns respectius córners. Nunes, en el 25, només ha hagut de rematar de cap des de la frontal de la petita mentre que Aki, en el 65 i igualment lliure de marca, ha fet de cap el segon gol de la tarda. Amb aquest triomf, els illencs s'asseguren la permanència en sumar els 42 punts.

Atlètic de Madrid, 4 - Llevant, 1

L'Atlètic de Madrid no ha tingut pietat del Llevant i ha refermat les seves aspiracions de jugar a Europa la temporada que ve. El brasiler Elías, amb un bon gol de falta, ha avançat els matalassers, tot i que, poc després, els locals han vist com Caicedo no ha fallat des del punt de penal i tornava l'equilibri al marcador. Aleshores, ha aparegut el Kun Agüero, autor d'un doblet, per encarrilar el triomf del seu equip. El primer, l'ha fet amb un fort cacau ajustat al pal i el segon, el 3-1, després d'un penal innocent de Ballesteros sobre Diego Costa. L'Atlètic ha culminat el recital amb un gol en pròpia porteria de Munúa, incapaç d'atrapar una centrada d'Elías a la sortida d'un córner.

Sevilla, 3 - Vila-real, 2

Partit vibrant al Sánchez Pizjuán entre dos aspirants a jugar competició europea la temporada que ve. En un inici elèctric, el Sevilla semblava encarrilar la victòria amb dos gols en el primer quart d'hora. L'1-0 ha estat obra de Rakitic en el minut 11 i en el 14, Negredo ha fet el segon amb una vaselina superant la sortida de Diego López. En la represa, el Vila-real ha reaccionat i ha retallat distàncies per mitjà d'un exsevillista com Marchena, però de nou els locals han tornat a obrir forat amb un gol de Romaric. Encara quedava mitja hora per endavant i en aquests 30 minuts ha passat absolutament de tot. Enmig de les baralles i les protestes, Rossi ha donat emoció al tram final fent el 3-2, un resultat que ha acabat sent definitiu. Undiano Mallenco, el mateix àrbitre de la final de Copa, ha perdut el control del partit i ha acabat expulsant Marchena per una dura entrada quan ja tenia una targeta groga.