Passatgers marxant de l'aeroport de Moscou després de l'apagada elèctrica. (Foto: Reuters)
L'apagada ha deixat més de 8.000 passatgers sense servei a l'aeroport. (Foto: Reuters)
Moscou

El mal temps deixa 200.000 persones sense llum a Moscou i posa en estat d'alerta la costa est dels Estats Units

El principal aeroport de Moscou, Domodedovo, està tancat per una avaria elèctrica. S'han suspès totes les sortides i arribades i hi ha unes 8.000 persones afectades. La companyia elèctrica de Moscou també ha informat que hi ha 200.000 persones sense llum als afores de la capital. Als Estats Units la neu ha obligat a decretar l'estat d'alerta en diverses regions de la Costa Est, on ha deixat paisatges insòlits.

Actualitzat
El fred i la neu també han protagonitzat el cap de setmana de Nadal arreu del món. A Moscou, l'aeroport principal de la ciutat, Domodedovo, s'ha hagut de tancar a causa d'una avaria elèctrica. L'avaria l'ha provocada la combinació de la pujada de les temperatures amb una pluja gelada, que hauria trencat els cables que connecten l'aeroport amb les centrals que li subministren l'electricitat.

Els problemes elèctrics han afectat més de 8.000 passatgers. S'han hagut de cancel·lar 100 vols i molts altres s'han hagut de desviar als aeroports de Xeremétievo i Vnúkovo, on es funciona amb retards severs. Els equips d'emergència treballen per restablir la normalitat i a hores d'ara ja s'han pogut enlairar una desena de vols domèstics, encara que com a mesura excepcional. A Domodedovo hi treballen 76 companyies aèries russes i estrangeres, inclosa l'espanyola Iberia.

A més, unes 455 localitats de la regió de Moscou, on resideixen 300.0000 persones, també s'han quedat sense electricitat, inclosos 14 hospitals de la zona. Mentrestant, milers d'operaris treballen per netejar els carrers de Moscou glaçats per la pluja gelada. Aquest fenomen meteorològic, que té lloc quan les gotes de pluja es gelen quan arriben a terra i es troben amb una temperatura de quatre graus negatius, ha provocat que un centenar de persones hagin hagut d'ingressar a l'hospital per caigudes a les voreres.

Un Nadal blanc a la costa est dels Estats Units

Més complicada és encara la situació als Estats Units. El servei meteorològic nord-americà ha activat l'estat d'alerta a diverses regions de la costa est, entre les quals hi ha els estats de Nova York i Nova Jersey. A Nova Anglaterra i a la ciutat de Nova York també s'hi ha decretat l'estat d'emergència. A Carolina del Nord, la neu i el glaç han dificultat el trànsit viari i han provocat diversos accidents. La neu també ha deixat un Nadal atípic al sud. A Colúmbia, a Carolina del Sud, no nevava per Nadal des del 1887.

El mal temps també ha obligat a cancel·lar centenars de vols a Nova York, Filadèlfia i Boston.
Anar al contingut