"El mal que els homes fan" s'ha estrenat als cinemes

Una reflexió sobre el mal i la voluntat de redempció per Ramon Térmens

Divendres 19 de febrer va arribar a les sales la pel·lícula "El mal que els homes fan" dirigida per Ramon Térmens i protagonitzada per Daniel Faraldo, Andrew Tarbet, Sergio Peris-Mencheta i Priscila Delgado.
 
Fins on pot arribar la maldat humana? Hi ha límits en la nostre producció d'horror? És possible la redempció per qui ja ha traspassat masses línies vermelles? Existeix la compassió a l'infern? El llargmetratge planteja una història transfronterera entre Mèxic i els Estats Units, amb pocs personatges i en un entorn d'extrema violència en què els protagonistes són narcotraficants o gent que col·labora amb els narcos. El film, amb guió de Daniel Faraldo,  posa els protagonistes davant del conflicte de continuar delinquint o decidir d'acabar la seva activitat amb els narcotraficants i redimir-se. El llargmetratge parla sobre el mal que els homes fan, les conseqüències d'aquest mal, els seus límits i de si cadascun de nosaltres som responsables de l'execució d'aquest mal o el mal ens ve manat. Ens trobem davant d'un narcothriller moral, on la "violència" és un nom massa suau per uns personatges més enllà de tots els inferns terrenals que són difícils d'acceptar, però que per altra banda també són humans. El context és la frontera, un territori on la llei es més difosa i la supervivència esdevé qüestió d'honor, on la gent  tant et pot salvar la vida com disparar-te un tret a sang freda.

El títol prové del discurs que Marc Antoni fa als romans en l'obra de Shakespeare "Juli Cèsar", després de l'assassinat de Juli Cèsar..., quan diu:  "The evil that men do lives after them, the good is oft interred with their bones". Marc Antoni posa de manifest que si algú comet una mala acció, se'l recordarà per sempre més per allò danyós que ha fet. Les bones accions que hagi pogut cometre acabaran oblidades i enterrades a la tomba de la persona quan mori, amb els seus ossos. És una producció de Segarra Films amb la participació de Televisió de Catalunya i la col·laboració de l'ICEC.
 
Sinopsi:
Dos sicaris treballen per a una banda de narcotraficants: l'un amb un pare ja involucrat en negocis obscurs, i l'altre és un metge que, per evitar la presó, accepta treballar per a la banda. Situats en una nau a la frontera entre els Estats Units i Mèxic, els dos homes s'encarreguen de mutilar persones i enviar-ne els trossos al destinatari. També congelen i cremen els cadàvers en cas que faci falta. Un dia, a través del cosí del "capo" per qui treballen, els arriba l'encàrrec d'ocupar-se d'una nena de deu anys, filla del "capo" d'un càrtel enemic. La relació amb la nena farà que es qüestionin la feina que fan. 
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Idea, producció i direcció: Ramon Térmens
Guió: Daniel Faraldo
Intèrprets: Daniel Faraldo (Santiago), Andrew Tarbet (Benny), Priscila Delgado (Marina), Sergio Peris-Mencheta (Martín), José Sefami
(Lucho), Nikol Kollars (Lin)
Direcció de fotografia: Sergi Bartrolí
Música: Carles Cases
 
 
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut